Onze plannen met kerst. Wat eten we?

Onze eerste kerst met zijn vieren, wat gaan we doen? Hoe gaan we het doen? en wat gaan we eten? Kate haar eerste kerst, super bijzonder. Ik kijk al uit naar de standaard foto’s bij de kerstboom, dit keer met zijn vieren.

De aanloop naar kerst vind ik toch altijd een tikkeltje zwaar, dit jaar is geen uitzondering. Paul is dan altijd veel werken door de kerst drukte in de bakkerij, ik ben dan eigenlijk een part-time single mom. Paul is werken, slapen en weer werken.

Kerst avond

kerst avond hebben we de afgelopen jaren sushi gegeten, dit jaar besloten we halverwege de middag van de 24e dat we het toch gezelliger vonden om met zijn vieren te gourmetten. Lekker vleesjes grillen, knakworstjes en geitenkaas in spek. Geen stress.

Daar drinken we of een glaasje bubbels bij, maar dit jaar hebben we een op portvaten gerijpte Grand prestige die Paul vorig jaar gekocht heeft. Speciaal bewaard voor bijzondere gelegenheden en dat kerst toch zeker wel.

Eerste kerstdag

We beginnen met zijn vieren met een uitgebreid ontbijtje. Croissantjes, jus ‘d orange, stol, gepocheerde eitjes het hele rataplan. Ik houd net zo veel van het ontbijt als van het avond eten en ik moet altijd oppassen dat ik niet te veel in huis haal, en daarna op eet.

Qua lunch zal het niet speciaal zijn omdat we rond 14u verzamelen voor de cadeaus met taart en koffie. ’s avonds gaan we met mijn familie uit eten. Afgelopen jaren hebben we bij mijn oma gegeten, maar dit jaar leek het ons qua zooi en dergelijke ook wel eens lekker om gewoon ergens te gaan eten. Dat word dit jaar de italiaan hier in de stad.

Tweede kerstdag

De restjes van het ontbijt komen weer te voorschijn. Gewoon lekker broodjes eten. Misschien nog een wentelteefje erbij voor de lekker.

’s avonds gaan we met mijn schoonfamilie gourmetten. Emily kan dan lekker zelf kiezen wat ze eet. Ik zorg vaak voor geitenkaas met spek eromheen, zo lekker! Daarbij zorg ik ook dat ik ver bij mijn schoonmoeder uit de buurt blijf, dat is dan weer een minder goede match. Zin in? Nah, not so very much.

Dan zitten de kerstdagen er al weer op! Het laatste restje december en door naar oud en nieuw.

Wat zijn jou plannen met kerst?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge