Week overzicht -week 14- Kraamweek

Afgelopen week was ik net bevallen en was het onze kraamweek. Niet zo heel spannend maar wel lekker veel Kate spam. Ineens is alles roze en hebben we gewoon twee meiden.

Zaterdag

De voedingen gaan goed en Kate kan daarna weer lekker slapen, moet je ze nou heerlijk zien liggen. Dit pakje kocht ik om Paul te vertellen dat ik zwanger was, hoe bijzonder dat er nu zo’n klein meisje in ligt.

Emily gaat met mijn ouders mee boodschappen doen, zo is ze er even uit en heeft ze even ‘eigen’aandacht. Dat vind ze heerlijk en zo hebben wij de tijd om lekker zelf met Kate aan te rommelen. Emily moet toch wel eventjes wennen aan haar zusje en de nieuwe situatie en doordat ik veel boven ben word ze heel hangerig en lui. Maar eerst dit geluk in het grote bed. Vorig weekend wisten we al dat het het laatste weekend met z’n drieën was, nu liggen we er met z’n vieren.

De geboorte kaartjes zijn eindelijk binnen en ik maak een foto van Kate in haar geboortepakje met de kaart. Die zag je gisteren al voorbij komen.

Zondag

Met Pasen doen we normaal een mega uitgebreide brunch met alles er op en er aan. Dat zat er dit jaar even niet in. Paul heeft wel allemaal lekkere dingen op het werk gehaald gisteren zodat we toch even kunnen ontbijten. Op de slaapkamer dekt hij de tafel en hebben we toch een soort van Paas ontbijt.

Paul en Emily doen samen Kate in bad. Dit is zo schattig. Door de stuwing en de hormonen heb ik zo’n beetje de halve dag met tranen in m’n ogen gelopen, alles is zo lief en mooi en fantastisch.

’s middags komen papa en mama voor een borrel. Roze champagne! Proost op Kate, dat ze maar groot en gelukkig mag worden. (De stuwing en de wijn doen me overigens niet echt heel goed, kijk die rode wangen) 

Maandag

De vorige keer vond ik de stuwing wel mee vallen, gisteren kwam het wel al opzetten maar was het nog te doen. Nu zat ik ’s nachts de huilen omdat het zo ontzettend zeer deed. De kraamhulp was de reddende engel en ik mocht mijn borsten een keer leeg kolven. Bijna 300ml extra!

Ook nemen we vandaag afscheid van deze kraamverzorgende. Wat een topper, maar door de drukte en dat zij aan haar dagen zit kan ze bij ons de week helaas niet af maken. Wij hebben in ieder geval fijn dagen gehad.

Dit shirtje is zo gaaf! Mama kocht hem bij de Hema, ik ben fan!

’s avonds maken we de traktatie voor de opvang klaar. Lange vingers met witte chocola en muisjes.

Dinsdag

Emily komt eerst bij ons in bed met haar zusje knuffelen. Dit is zo schattig!

Dit kleintje in haar wiegje. Ze komen voor de gehoortest en de hielprik. Voor de gehoortest is ze glansrijk geslaagd.

Als ik Kate zit te voeden zie ik pas hoe lang de wimpers zijn van dit kleine meisje. Hoe verliefd kan je zijn op je eigen kind?

Woensdag

Kate is vanmiddag gewoon al een week bij ons! Hoe bizar snel gaat de tijd? We hebben vandaag de laatste dag kraamhulp en ik ontbijt nog lekker in bed. We nemen het er gewoon even van. Met in bad doen en wegen is Kate alweer over de 3kg heen en is het nog 85gram tot haar geboorte gewicht. Ze komt gemiddeld zo’n 30 gram per dag aan, dus dat gaat echt als een malle.

Emily mag eindelijk haar nieuwe roze schoenen aan.

Even chillen bij papa. Paul is ook helemaal verliefd op zijn kleine meisje. En hij doet het zo goed als papa van twee. Alleen maar liefde!

Donderdag

Gisteren was het zo’n rot weer en voelde ik me toch niet helemaal topfit. Vandaag gaan we dan voor het eerst naar buiten. We hebben de kinderwagen klaar gemaakt, voor verwarmd met een kruikje en zijn we klaar om te gaan. Lekker warm ingepakt.

Klaar om te gaan! Het waait dan wel, maar zo zijn we er toch even uit.

Ik doe even een poging om een foto te maken met Kate. Nu ik aangekleed en opgemaakt ben. Ziet er toch net even wat charmanter uit.

Mijn oma komt op visite en heeft dit schattige setje bij zich.

We hebben een grote bestelling bij de kruitvat gedaan, daar zal de pakketbezorger blij mee zijn.

Vrijdag

Charlotte komt op kraamvisite. Samen met Emily spelen we buiten. Emily is helemaal fan van Charlotte en vind alles goed en gezellig.

Als lunch haalt Paul een broodje carpaccio. Lekker!

’s middag gaan we even op pad. Een auto vol eigen kinderen. Lastig op de foto te krijgen, maar zo trots!

Dat was de week alweer, een beetje rommelige en vooral veel Kate en Emily. Krijg je er van. Volgende week heeft Paul nog een paar dagen vrij en hoop ik me ook weer wat fitter te voelen. Dan weer tijd voor een nieuw overzicht. 

2 reacties

  1. Superleuk om mee te mogen lezen! Wat een mooi meisje, Kate. Het doet me denken aan mijn eigen dochter die nu al 18 is🤗
    Leuk om te zien dat je nu een gezin bent met een zorgzame man en twee mooie dochters. Geniet ervan!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge