Asperge recept| Asperge taart met geitenkaas.

Donderdag, tijd voor een asperge receptje. Vandaag een hartige taart met geitenkaas. Hoewel ik bij de taart voor de foto toch wat dingen vergeten ben deel ik hem toch. Dat durf ik best, haha. Weer eens wat anders, een hartige taart met asperges en natuurlijk lekker!

Een hartige taart vind ik eigenlijk altijd wel lekker, en het is zo simpel omdat er eigenlijk zowel alles wel in kan. Ik maak vaak op zaterdag een hartig taartje en Emily smult daar dan ook smakelijk van.

Ingrediënten:

  • 500gr asperges
  • 150 gram geitenkaas
  • 150 cl melk
  • 1 ei
  • 3 plakjes bladerdeeg of hartige taart deeg (doosje van Koopmans bijv.)
  • bieslook/peterselie
  • Peper en zout.

Werkwijze:

Schil de asperges net onder het kopje en snijd de houtachtige onderkant eraf. Kook ze in ruim water in circa 10 minuten beetgaar. Haal de pan van het vuur en giet ze af.

Scheid de eidooier. Roer deze met de melk en de geitenkaas door elkaar. Voeg de bieslook/ peterselie toe met wat peper en zout om het op smaak te maken.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de deegplakjes en bekleed een ingevette quichevorm/cakevorm of springvorm met de deegplakjes.

Giet het kaasmengsel in de vorm en leg de asperges erin.

Bak de taart in 30minuten goudbruin en gaar. Dit kun je goed zien aan de rand.

Voorzichtig uit de vorm halen en klaar! (zoals je ziet ben ik, of eigenlijk Paul die de taart afmaakte omdat ik aan het werk was. De bieslook vergeten is, haha. We’re only human after all)

Erg lekker met een frisse salade met frambozendressing of aardbeien dressing. (90cl olie, 30cl (frambozen) azijn, klein beetje mayo of yoghurt of kwark, 3 aardbeien/frambozen met de staafmixer mengen en door! ) Of gewoon lekker een dikke plak ham.

Eet smakelijk!

 

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge