DIY- Flamingo Cupcakes.

Afgelopen week maakte ik flamingo cupcakes voor de Gender Reveal Party van Floor. Ze zijn te leuk en ik was best wel trots. Maar hoe kun je die nou het beste zelf maken?

Ik heb een opleiding als banket bakker gedaan en Paul werkt in de bakkerij, dus om aan de spulletjes te komen is voor ons niet zo moeilijk. Tegenwoordig kom je in de supermarkt en via internet echt een heel eind, en als je een bakker in je dorp of stad hebt wil die je ook vast helpen.

Wat heb je nodig?

  • Icing. Geen marsepein maar echt van die Amerikaanse icing, om te rollen.
  • Kleurstof. (Roze en zwart)
  • Speksteenpoeder (via de bakker) of poedersuiker.
  • Cupcakes. Zelf gemaakte?
  • Botercrème.

Materiaal:

  • Uitsteek vormpje van een hartje
  • Deegroller
  • Theelepeltje
  • Kwastje
  • Dienblad
  • Aluminium folie of plastic folie.

How to:

Eigenlijk is het té simpel. Echt! Ik heb de icing in twee kleuren gedaan omdat we natuurlijk nog niet wisten of het een jongen of meisje was. Dus roze en blauwe flamingo’s. De foto’s zijn helaas donkerder als ik wilde, ik heb s’avonds de flamingo’s gemaakt. 

Ik woog per cupcake een balletje van icing af van 15 gram. Die rol je tot een lange rechte pil. Die vorm je tot een vraagteken. Het bovenste stukje wat krom is kun je iets wat puntig maken voor de snavel.

Die leg je te drogen voor een dag of 3, sowieso. De icing word dan hard genoeg zodat ie ook echt blijft staan voor het feest moment.

Voor de staart rolde in een plak icing uit, met wat speksteen poeder, tot een plak. Met de hartjes steker steek je voldoende hartjes uit en met het thee lepeltje maakte ik er een reliëfje  in voor de veren. Ook deze laat je een paar dagen drogen. Ik legde de staart ze op de ronding van een bordje, zo zit er net wat meer vorm in.  Na een paar dagen kun je met een klein kwastje de snavel er op schilderen en met een saté prikker het oogje er op maken.

Op de dag van het feest zorg je dat de cupcakes afgekoeld zijn. Ik maakte ze met frambozen en blauwe bessen erin. Voor de kleur. En met een grove kartel spuit het toefje. Helemaal rondom zodat alles in kleur is. Als je de cupcakes dan even in de koelkast zet word de botercrème weer wat harder en blijven ze mooier staan op moment suprême.

De finishing touch!

Snijd het overtollige van de icing af zodat de hals mooi boven de crème uit steekt. Onderin steek je een sate prikker zodat je zeker weet dat ie goed blijft staan. Als laatste het hartje met het puntje in de crème en klaar zijn je flamingo’s!

 

Vind jij ze ook zo gaaf geworden?

7 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

WordPress spam blocked by CleanTalk.