37 weken met baby

Mijn zwangerschap duurde 37 weken, toen werd ik ingeleid en werd Kate geboren. Afgelopen week was Kate 37 weken oud (dat heeft de medela app me verteld) hoe bizar snel gaat de tijd?!

Borstvoeding

Vanaf dag 1 heb ik Kate borstvoeding gegeven en dat ging gelijk als een tiet, om maar even in deze term te blijven. Doordat Kate ziek werd stopte ze met drinken, maar had ik nog wel een sterke productie. Langzaam aan heb ik afgebouwd met kolven en kreeg Kate nog moeder melk. Er ligt nog wat in de diepvries, maar tot week 37 kreeg ze vaak nog verse moedermelk. #lekkerbezig

Ontzwangeren

Toen Kate een maand of 5 was begon de haar uitval, met bossen kwam het los en lag het doucheputje en de badkamer vloer vol. Nu was het weer een beetje op z’n retour, tot we stopten met de borstvoeding. Ik heb al antenne’s maar nu beginnen we gewoon nog een keer.

Kate hangt ook steeds in mijn haren, dat in combinatie met het haaruitval betekend dat ik mij haren nog nauwelijks los draag op het moment. #mombun

Terugblik

Waar we bij Emily op een enorme roze wolk zaten, valt dat bij Kate een beetje tegen. De afgelopen maanden zijn zo onwijs pittig geweest en hebben er kei hard ingehakt. Mijn depressie hangt sommige dagen ook echt als zware grijze donderwolk boven ons.

Natuurlijk genieten we van Kate, maar het is allemaal zo anders als toen we de eerste keer ouders waren geworden. Wij dachten, na de slapeloze nachten van Emily kunnen we alles wel aan en doen we zo’n tweede er gewoon ‘even’ bij. Boy were we wrong. Een van mijn grootste angsten was een huilbaby krijgen en dat werd helaas werkelijkheid. Ondertussen heb ik de rust gevonden en zie ik in dat Kate er niks aan kan doen. We zijn er nog niet, maar we komen er wel. 2018 was dan misschien niet fantastisch, maar toch wel een heel erg mooi jaar. 2019 kan alleen maar beter worden.

Afsluiten

Doordat het eind van het jaar en de 9 maanden mijlpaal nu bijna tegelijkertijd valt hoop ik dat we dit achter ons kunnen laten. Dat we het af kunnen sluiten en met het uitzoeken van de foto’s toch even kunnen genieten van wat er allemaal is gebeurd. Aftellen tot aan haar verjaardag en daar een mooi feestje van maken, met wederom een mega taart! Ik ben al begonnen aan mijn pinterest bord! 

Bedankt voor het lezen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge