Mijn borstvoeding musthaves!

Ik geef Kate al ruim vier maanden borstvoeding, we hebben wat opstart struggles gehad maar nu gaat het echt super gemakkelijk. En met de 10 maanden van Emily erbij geef zit de teller al over een jaar heen. Ik heb natuurlijk wat items die het voor mij een stuk gemakkelijker maken en die deel ik. Geheel uit eigen ervaring, zonder sponsor artikelen.

Ik ben me er van bewust dat dit zeker niet voor iedereen geld. Borstvoeding is met tijd en wijlen echt hard werken en een regeldag is ook echt k*t. Als het al lukt om het vol te houden je kindje te voeden en te blijven voeden. Ik ben echt niet ineens van de borstvoeding maffia, maar sta zelf achter het hele borstvoeding gebeuren. 

Mijn musthaves:

  • Katoenen zakdoeken. Ik hoor je denken, huh? Snap ik. Door de plastic zoogcompressen die je weg kunt gooien gaat de boel broeien. Zeker met dit warme weer. Door dat broeien krijg je sneller spruw (ik wel althans) En als er iets zwaar vervelend is, is het spruw. Ik vouw de zakdoeken op tot een vierkantje en stop ze in mijn bh. Ze absorberen veel vocht, zweten niet zo verschrikkelijk, en je kunt ze gewoon lekker mee wassen (heet!) en heel vaak gebruiken. Dit was een tipje van mij moeder overigens.
  • Purelan creme. De eerste weken krijgen je tepels ineens wel heel erg veel aandacht, als je dit smeer verzacht dat de boel echt!
  • Moedermelk Zakjes. Super handig voor in de diepvries. Je kunt er op schrijven welke datum het is en neemt niet zoveel plek in beslag. Ik kocht de zakjes van Difrax omdat die de helft kosten van de Medela zakjes. Zo kun je de melk per voeding invriezen en ontdooien.

Hand kolf van Medela.

  • Ik kocht hem toen Emily moeilijker ging drinken, en heb hem toe maar kort gebruikt. Ondertussen heeft ie zijn geld dik terug verdient! Echt de lifesaver geweest de eerste borstvoeding periode. Ik had zo’n mega stuwing dat de druk eraf moest. Met deze kolf was de klus zo geklaard. Deze kolf is handzaam, super gemakkelijk in gebruik, brengt veel melk op en is heel handig af te wassen. Het moment dat ik op het werk met de Difrax kolf niet zo’n goede opbrengst had deed ik het met de handkolf. Dat ging zoveel beter en sneller. Ik zweer erbij. Geef je net borstvoeding, wil je proberen te kolven? Koop er zo een nieuw tot je zeker weet dat je wilt gaan kolven.
  • Anita voedings top. Die is echt ideaal. Je kunt hem ook gemakkelijk ’s nachts ook dragen, fijne sluitingen en niet te duur. Ook met de stuwing rekt hij goed mee en knelt ie niet.
  • Een goede kolf die bij je past als je weer aan het werk gaat! Ik heb nu al een aantal kolven in gebruik gehad en nu heb ik eentje waar ik zo onwijs blij mee ben! Kies er eentje die bij je wensen aansluit, bij jou kolf gebruik aansluit. En je voeding lekker op pijl houd. Ik zit te denken een kolf review te schrijven van de gene die ik in gebruik heb gehad.

  • Geduld. Bij borstvoeding heb je geduld nodig, de weg naar Rome is ook niet in een dag gemaakt. Jij en je baby moeten echt even op elkaar afgestemd worden en geef je over aan die regel dagen, want echt!! je hebt ze nodig. Ik krijg vaak al buikpijn als mensen zeggen dat ze een flesje gegeven hebben omdat de baby zich zo vaak meldde en dan vervolgens de voeding terug loopt. Daar zijn regeldagen voor, aanleggen, aanleggen, aanleggen, na een dagje of 2 is het over en loopt je voeding weer als een tiet!
  • Bloed zweet en tranen. Zie hierboven. Want die heb je met een regeldagje echt nodig, en ook met kloofjes en dat soort ellende.

IJskompressen.

  • De eerste dagen met stuwing zijn killing, als je er net zo erg last van heb als ik met Kate is het echt om te janken! Kraamverband nat maken, in de diepvries met een boterham zakje erom en dan met een washand in je bh. En witte kool bladeren. Ik had de pech dat met Pasen alles dicht was en ze als de winkel op was geen kool hadden.

Ik kan nog wel een hoop andere zooi bedenken die super handig is hoor, maar ik laat het voor nu even hier bij. Heb jij nog een tip voor andere moeders?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge