Het verschil tussen mama en papa

Het verschil tussen mama en papa en dan heb ik het niet over hoe we eruit zien zonder kleren. Kleintjes hebben al heel erg snel door bij wie ze wat voor elkaar kunnen krijgen. Wij hebben daar hier een klassiek voorbeeld van.

Wat als papa minder streng is als mama.

Bij ons in de opvoeding ben ik de gene die net wat consequenter is dan de ander. En Emily weet dat precies. Als ze niet lekker is of haar zin niet krijgt vraagt ze tegenwoordig met een huilend stemmetje om haar papa. Ook als ze ’s avonds geen zin heeft om al te gaan slapen roept ze om haar papa. Als mama naar boven komt is het vaak ook gelijk stil.

Nu moet ik zeggen dat het bij ons niet altijd even eerlijk verdeelt is. Paul is ’s middags vaak thuis met Emily en moet ook samen met haar koken. Ik ben dan nog op het werk, en 2 avonden in week werk ik tot half 10 dus dan eet Paul ook alleen met Emily. Een huilende peuter die haar zin niet krijgt is dan niet per se handig, als je moet koken, tafeldekken en eten met de peuter.

Emily piept dan ook nogal gemakkelijk om haar tut en ‘kamka’. Waar ik denk dat ze best even een potje mag gaan zitten mopperen kan Paul daar niet zo heel erg goed tegen. Ik zeg niet dat ie een watje is, maar wij kunnen niet zo goed tegen huilende kinderen, haha. Nu proberen we Emily af te leiden met wat lekkers, mee helpen met koken of gewoon simpel tv kijken. Sinterklaasjournaal was daar een handige in, maar dat is niet het hele jaar op tv.

Het is een fase.

Met kinderen werkt het gewoon zo dat het vaak een fase is. Je doet er niks aan, je veert er in mee en het is weer over. Nu zal het rondom mijn verlof wel weer even feest zijn met uitproberen, maar dan zijn we er in ieder geval samen om de boel weer in het gareel te krijgen. Zoals ze haar op de opvang omschrijven, een kind met karakter.

Emily is een super lieverd, die qua karakter heel heel heel erg veel op mij lijkt. Door er niet kei hard tegen in te gaan maar sommige dingen met een kleine bochtje aan te pakken gaat dat vaak een stuk beter. Dat herken ik ook heel erg in mezelf.

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

WordPress spam blocked by CleanTalk.