Dagboekje #2: 24-12 Kerst Avond

Paul werkt in de bakkerij, dus die heeft het altijd erg druk rond de feestdagen met werken. Op kerstavond doen wij daarom altijd lekker iets met z’n tweetjes, maar vanaf dit jaar met z’n drietjes.

imagesKI31LV0C

Dit jaar gaan we uitgebreid koken met z’n tweeën. We hebben van te voren al boodschappen gedaan omdat we daar op de dag zelf niet zoveel tijd voor hebben.

De ochtend begint dus als Paul thuis komt van de kerstborrel met z’n collega’s (die drinken na de drukken dagen ‘s nachts met z’n alle in de kantine nog een biertje en eten wat snacks. Ze hebben met z’n alle drukke dagen achter de rug en kunnen nu even lekker genieten van de kerstdagen voor ze weer vol aan de bak moeten voor Oud en Nieuw. (benieuwd naar de bakkerij? Bakkerij Lamers)

Ik ga dan Emily wassen en aankleden en dan ga ik samen met de zus van Paul boodschappen doen voor 2e kerstdag, Zij en haar man komen dit jaar bij ons barbecueen. Bij onze Albert Heijn kun je zelf scannen dus kun je lekker snel de winkel door, ondanks de drukte.

Als de boodschappen gedaan zijn ga ik thuis even wat opruimen, Emily voeden en in bed stoppen, Paul z’n werkwas wassen (die heeft hij dit jaar niet meer nodig want hij is lekker vrij tussen kerst en oud en nieuw) en dan als Paul wakker is gaan we samen nog even de laatste dingen halen en inpakken voor de kerst. Dan de tafel dekken en koken.

Dit jaar staat er bij ons op het menu:

  • Kipcocktail met kerrie mayo
  • Ossenstaartsoep
  • Rosbief met aardappelkroketjes
  • Tiramisu

We drinken er gezellig samen een wijntje bij ( en Jillz 0.0% ivm de borstvoeding)

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge