Geluk in een rompertje | het jaaroverzicht

2018 is nu echt aan zijn allerlaatst momenten bezig, tijd om terug te blikken op het afgelopen blog jaar. Hoeveel artikelen kwamen er online? Welke is het best gelezen?

De blog, top 5 artikelen.

Toen we in januari aan 2018 begonnen was het verre van wat ik er van verwachtte, ik had me 2018 echt heel anders voorgesteld. Afgelopen jaar zijn er 163 artikelen online gekomen. Van week en zwangerschapsupdates tot recepten en win acties.

Ik begon 2018 zwanger en in april was ik uitgerekend van ons tweede kindje. Bijna iedere week deelde ik trouw een zwangerschap update.

De laatste week van maart, vlak voor Pasen werd onze Kate geboren. Dat is mijn allerbeste gelezen artikel ooit, de aankondiging van de haar geboorte.
Familie deelde het artikel, op instagram en facebook werden we van alle kanten gefeliciteerd. Dat artikel is die dag 1000x gelezen. https://www.gelukineenrompertje.nl/momlife/baby-van-der-donk-2-0/hallo-baby-van-der-donk-daar-is-ze-dan/.

Op de tweede plek staat: het weekoverzicht van onze eerste week met Kate. Ik had dat artikel, omdat ik wist dat ingeleid ging worden, al voorbereid zodat ik er alleen nog foto’s in hoefde te plakken. https://www.gelukineenrompertje.nl/dagboekje/weekoverzicht-2018/week-overzicht-week-13-hallo-baby/

Het derde artikel is het artikel wat Floor deelde over haar post natale depressie. Ik wist helaas zelf toen nog niet dat ik er ook een had. Floor was toen gelukkig al weer een heel eind aan de beterende hand en had een super krachtig artikel geschreven om het taboe te door breken. https://www.gelukineenrompertje.nl/persoonlijk/floor/floor-wat-als-de-roze-wolk-even-niet-zo-roze-wil-zijn/

Artikel nummer 4: is het artikel over het geboorte kaartje van Kate. Hipdesgin deelde de foto en daardoor kwamen er meer mensen naar het artikel kijken. Het kaartje van Kate vind ik nog steeds heel erg schattig, ik denk dat we in die stijl het kaartje ook maken voor haar eerste verjaardag. https://www.gelukineenrompertje.nl/persoonlijk/kate/kate-haar-geboortekaartje/

Om dit rijtje af te sluiten, maar ook de zwangerschap is mijn bevallings verhaal op de vijfde plek: Ik werd met 37 weken ingeleid en ook tijdens de inleiding kon ik goed bij houden wat er gebeurde, je ligt daar dan toch. https://www.gelukineenrompertje.nl/persoonlijk/kate/mijn-bevalling-babyvanderdonk-nr-2/

Wat zijn mijn 2019 blogplannen?

2018 was een bizar jaar en ik merkte de afgelopen maanden wat het bloggen me aan energie vraagt. Ik vind het nog steeds erg leuk, maar ik zie om me heen dat andere mede bloggers steeds maar meer, groter, duurder, uitpakken met hun blog. Op instagram zie je ineens mensen met perfecte feeds, foto’s met dure camera’s gemaakt, bewerkt en dan online gezet omdat het zo mooi staat in hun feed. Ik heb liever ‘echte’ foto’s van dit moment als een perfect plaatje. Voor mijn blog heb ik de energie en de tijd niet om daar in mee te gaan, het kost super veel tijd en energie en ik kan bij lange na niet dat soort dingen doen voor mijn website. Super knap voor de gene die dat wel kunnen, maar ik ga niet voor ieder wissewasje iemand inhuren die het voor me kan regelen.

De artikelen over onze IVF periode heb ik al op de cloud staan, evenals de updates van Kate. Om ze af te drukken of er een album van te maken te bewaren. Het is toch waardevol om dat soort dingen terug te kunnen lezen. En ook in mijn statistieken zie ik dat andere mensen deze ook vaak vinden en lezen.

Of ik door ga na dat ik voor deze periode betaald heb, ik heb nog even geen idee. Gelukkig heb ik nog even om daar over na te denken.

Wat zijn jou 2019 blog plannen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge