keek op de week – W E E K 52- onze kerst, slapeloze nachten en sushi.

De kerst zit erop, oud en nieuwjaar staan letterlijk voor de deur! We kijken nog even terug op de aller- aller laatste week van 2016!

Zaterdag.

Ik begin lekker met een lesje CX. Ik was als enige in de les, de gene die de les gaf was ook verbaasd maar nu we er toch waren konden we maar beter aan de slag. Lekker getraind en spierpijn natuurlijk!

\

‘s Middags nadat Paul en Emily geslapen hadden was het tijd voor de kerstboodschappen. Alleen maar lekkere dingen!

Paul en ik eten samen Sushi als Emily in bed ligt. Met een glaasje bubbels. En een overheerlijk toetje van Gü. Echt overheerlijk zijn deze!

Zondag. Eerste Kerstdag.

We ontbijten gezellig met kleine broodjes. Emily eet lekker een croissantje en een stukje stol.

Ik begin aan het toetje, de pannacotta. Ik moest een liter slagroom hebben, maar dat hadden ze alleen nog op deze manier. Een liter is een liter toch?

We knutselen met Emily nog iets voor de verjaardag van de moeder van Paul.

En verder met de toetjes. Dit word de moulleux au chocolat. Lekker jongens! Van die chocolade cakejes en als je je vork er in zet dan komt de binnenkant van chocola er uit gelopen. Echt je kunt me er wakker voor maken!

Ik zet de sneeuwpopjes nog even in elkaar.

Het kerstdiner. Oma heeft allemaal hapjes gemaakt, lekker!

en natuurlijk cadeautjes!

en het toetje! Mijn grand dessert met pannacotta, moulleux au chocolat, sorbet ijs en het sneeuwpopje.

Maandag. tweede kerstdag.

We starten de dag weer met een lekker ontbijtje. Emily eet lekker een croissantje en een boterham. Genieten zo samen bij het ontbijt.

We maken even kerstfoto’s als gezinnetje en van Emily en Angie. Net als ik vorig jaar deed.

En ze heeft het door hoor, ze gaat er echt zelf los lopend van door. Zo cool!

De moeder van Paul is jarig dus daar gaan we op visite. Er zijn voor Emily allemaal cadeautjes, met een berg Duplo gaan we dus weer naar huis. Lekker een cakeje eten en raamstickers plakken.

‘s avonds goutmetten we met zijn drieën. Emily eet maar liefst 6 (!) knakworsten. Echt niet normaal zo veel. En lekker een broodje natuurlijk. Oh wat waren onze kerstdagen heerlijk!

Dinsdag.

Ik moet werken en mijn zusje heeft aangeboden op te willen passen omdat ze met Emily graag naar PSV wil. Emily knuffelt nog even met Olaf voor ik weg ga. Ze kan zelfs al Olaf zeggen, zo schattig!

Ze shoppen in Eindhoven samen een onesie en eten lekker een broodje. Volgens mij was het een heel erg geslaagd dagje uit!

Als ik na het werk naar huis rijd moet ik ernstig tanken. Ik houd hier nooit zo van, gelukkig zit er altijd nog wel wat in. Maar hier word ik niet per se vrolijk van.

Met Paul kijk ik nog wat programma’s terug en eten we een chippie en een worstje, lekker even Quality time. Voor zo lang als het duurt want Emily slaapt zo slecht de laatste weken.

Woensdag.

Na wat vallen en opstaan vannacht moet ik ‘s morgens werken. Paul is vandaag vrij dus die is lekker bij Emily. Het is super mistig buiten en rustig op de weg, volgens mij heeft iedereen vakantie.

Na het werk haal ik lekker broodjes bij Subway, dat is zo al weer zo lang geleden. Lekker!

‘s middags nadat Emily dus ook niet gaat slapen wandelen we even naar de stad voor wat boodschappen. Bubbels bij de Hema, vaatwasserblokjes bij Blokker. Besluiten we even koffie te gaan drinken. Emily krijgt een kinder cappuccino (opgeschuimde warme melk) en die mikt ze dus over de tafel. Top dit!

In de avond word het er niet per se gezelliger op door het slechte slapen. We worden hier echt een beetje moedeloos van. Sorry voor al het klagen deze week.

Donderdag.

Na wat tranen en hoesten van Emily’s kant is het weer ochtend, alles is bevroren en als ik beneden komt lijkt er iets te vallen. Maar dat komt door de mist. Jammer, geen sneeuw.

Emily heeft met kerst deze disco bad eend gekregen. Zo gaaf in het water blijft ie knipperen. Die is natuurlijk favoriet nu.

Als Paul thuis komt uit het werk heeft ie lekker oliebollen bij zich! Lekker, zelfs Emily smult er van!

Ik ga nog even boodschappen doen bij Boerenbond voor het konijn voordat Emily gaat slapen. Ze is helemaal onder de indruk van alle beestjes en we konden er zelfs eentje aaien. Ohh ik wil zo graag een nieuw konijn! (dat klinkt echt slecht ik weet het, het konijn wat ik nu heb is gewoon niet zo sociaal en wil niet geaaid worden)

Vrijdag.

Na weer een helse nacht met Emily ben ik er om 3u klaar mee en is ze eindelijk zo moe dat ze naast me in slaap valt. Als ze ‘s morgens wakker word ligt ze wel schattig dicht tegen me aan. Samen wakker worden.

Charlotte komt vandaag en we hadden het plan om te gaan zwemmen bij het golfbad in Oss. Boy we’re we wrong. Het was niet te doen. Zo druk, dat als je je armen uitstrekt je iemand zou raken. Echt je kon over de koppen lopen. Echt niet leuk. Tip! ga nooit in de kerstvakantie voor de lol zwemmen. 😉

Na een 45min mopperen van Emily’s kant zijn we er dus ook klaar mee, gauw naar huis en in bed dat kindje.

Als ze slaapt halen Charlotte en ik lekker sushi! Wat een geluk, zo eet ik maanden geen sushi, zo twee keer in de week.

Gelukkig slaapt Emily goed, en word ze vrolijk en uitgerust wakker. We gaan boodschappen doen en halen ook lekkere dingen voor oud en nieuw. En heel saai de wekelijkse boodschappen, hoort erbij he 😉 zo hoeven we morgen de drukke supermarkt niet in.

Goed, bij deze sluit ik dus ook het jaar af. Een hele fijne jaarwisseling! Heb je leuke plannen?
Wij gaan gezellig bij vrienden zitten met de kindjes erbij. Hapje, drankje oliebolletje. Kan niet beter!

Tot volgend jaar! X

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge