Mijn campingskills!

Afgelopen week waren wij kamperen, maar dan ook echt met een ‘eigen’ caravan op een veldje en douchen in zo’n gebouwtje en bijna met je toilet rol over het veld om naar de wc te gaan.

Glamping of in een stacaravan is iets wat toch beter bij me past, dus dit was voor mij wel even aanpassen. Maar als je het nooit probeert zul je het niet weten, dus daar gingen we. Na zo’n 100x twijfelen van mijn kant of het nu wel echt zo’n goed idee was en alle bezwaren had ik al wel een keer aangehaald.

Ik heb daar wat nieuwe skills opgedaan, waar ik mezelf in verbaasde.

Douchen in 6 minuten. Maar echt, hoe was je in godsnaam je haren in 6 minuten als je ook nog je benen wilt scheren heb je een probleem. In twee keer dus. De douches op de camping kon je aanzetten voor 6 minuten en daarna zat er 3 minuten wachttijd op. Dat is echt niet aan mij besteed. Als ik alleen maar hoefde te douchen, dan lukte het net 😉

Badjas! Ik weet niet hoe ze het verzonnen krijgen in zo’n douchehokje dat je zo’m smal bankje hebt en de douche zoveel spuit dat alles toch nat word. En hoe trek je dan in godsnaam een lange broek aan zonder dat ie zeik nat word? Nou, in mijn geval niet. Zeker niet als je je handdoek vergeet. Ik nam na de eerste keer langs thuis een badjas mee en toen was dit hele probleem opgelost, je loopt met je badjas heen, en na het douchen met je badjas terug. Aankleden deed ik in de caravan wel.

Koken op een klein, twee pits gasstelletje. Voor drie personen koken was wel even een dingetje, na een avond met drie pannen besloten we voor gemakkelijk te gaan en dingen te maken die je met een pan kunt klaar maken of gewoon iets met koude groente, opgelost 😉

Met de hand afwassen. Ik ben nogal gehecht aan onze vaatwasser, die draagt ook minimaal 1x per dag. Mijn schoonmoeder heeft een soort van verzamelwoede en verzamelt allemaal potjes, pannetjes en kopjes. Zo hadden we meer dan 25 kopjes in de kast staan en 10 kleine pannetjes, zo hoefde we niet na iedere maaltijd af te gaan wassen.

Gezelschapsspellen, we hadden er best een aantal mee genomen. Hoe vermaak je je nou zonder tv/laptop of telefoon. We namen Uno, Rummikub, scrabble en Colonisten van Catan mee. Alleen met Rummikub maakte Paul me in, de rest heb ik, keer op keer gewonnen!

Kinderen

Overal zand. Ik weet niet wie het verzonnen had om midden op een veld een zandbak te maken, zodat je kinderen met vochtige schoenen al het zand naar binnen banjeren. Gelukkig hadden schoonmams en paps een ministofzuiger voor de caravan, anders was het niet te doen.

Kate sliep heerlijk in haar nestje, en Emily sliep in een bedje van de helft van de bank. Dat ging goed, tot een van de twee vroeg wakker was en ze met zijn tweeën gingen liggen keten. En dat is toch altijd net wat vroeger dan je zou willen 😉

Maar ondanks alles, mag ik echt niet klagen hoor.  We hebben het heerlijk gehad en de laatste middagen heerlijk met onze snoet in de zon niks zitten doen. Het kan echt slechter! Maar volgend jaar gaan we toch ‘gewoon’weer in een stacaravan ergens in Italië 😉

Wat is jou kampeer ervaring? Ben je net als ik meer van het luxe of ga je toch helemaal back to basic op de camping?

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge