Wij gingen naar het Nijntje Museum.

Afgelopen week gingen wij met Emily naar het Nijntje museum. Zoals ik in mijn weekoverzicht vertelde maakte ik heel erg veel foto’s. Emily had het zo leuk! Ze was er een keer met mijn ouders geweest en ik had echt het idee dat ze wist wat het plan was.

Op bezoek bij Nijntje.

Vooraan bij de ingang staat een grote Nijntje, Emily had haar gelijk gezien toen we voorbij reden. Maar we moesten eerst even parkeren wat in Utrecht best een opgave is. Tip: parkeer hem gewoon in een parkeergarage in de buurt.

Je moet een tijdvak kiezen waarin je naar binnen wilt, zodat ze in het museum de drukte een beetje kunnen doseren en de kindjes lekker kunnen spelen. Al bij het jas uit trekken was het al feest. Emily zag daar het hondje staan en wilde er op zitten. Je ziet de pret op dat bekkie!

In de volgende ruimte kom je in het huis van Nijntje. De kindjes kunnen daar grasmaaien, plantjes water geven en in het huisje van Nijntje kijken. Er is op de bovenverdieping een bedje en een badkamertje. Heel erg leuk alleen was het daar zo druk dat ik geen foto’s kon maken.

Beneden in het keukentje stonden allemaal grotere kindjes te koken en aan tafel kon je met borden, bekers en bestek spelen. Emily vond de grasmaaiers het allerleukste en die moesten we echt weg zetten omdat we anders nu nog bij de grasmaaiers hadden gestaan 😉

En bloemetjes water geven.

In het schuurtje keten met papa.

En door!

In de volgende ruimte kwam je in een ziekenhuis met een zuster. Je kon pleister plakken, er stonden bedjes met patiënten, maar Emily rende gelijk door naar de trap. Ze wist beter wat er kwam als wij 😉

Na een korte picknick in de picknick ruimte, met druifjes en een sapje was het tijd voor Nijntje in het verkeer.

We trokken Emily een van de hesjes aan die daar hingen. Een rondje rijden in de auto. Spelen met de trein en rijden in de bus. Hier was het redelijk druk met vooral grotere kindjes. Emily was hier ook echt nog wel een beetje klein voor. Er stonden ook driewielers en de kindjes konden rondjes fietsen, leren oversteken met echte stoplichten en de slagbomen van het spoor dichtmaken.

De dierentuin was helemaal feest. Je kon in de kooi bij de leeuw en de Panda. En de schaapjes en koetjes aaien. Aapjes kijken en met de vissen spelen.

En als afsluiter, toen Emily echt moe begon te worden zijn we nog aan de overkant bij Café centraal een Nijntje pannenkoek wezen eten. En wij een lekker broodje.

Voor ons was het een heel geslaagd uitje, Emily was echt helemaal op toen we in de auto naar huis zaten. Voor een dreumes/peuter is dit echt heel goed te doen en is er genoeg te doen. Het beste kun je vooraf een kaartje kopen in het tijdvak wat jou het best uitkomt. Zo weet je dat je altijd binnen kunt. Nijntjemuseum.nl

Wij hadden de bankgiro Loterij kaart van mijn ouders geleend dus konden we voor niks naar binnen, voor Volwassen is het normaal: € 3.00 en een kindje gaat voor €8.50 maar ik vond het dat zeker waard!

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge