Onze ochtend routine

Nu is het nog een paar weekjes tot aan mijn verlof en leek het me erg leuk om onze ochtend routine met jullie te delen. Nu we de ochtend nog met z’n tweeën zijn. Paul is ‘s nachts altijd al werken dus ‘s morgens rooi ik de boel in mijn eentje. Een kijkje in hoe structureel en georganiseerd wij zijn?

Ik neem een ochtend waarop ik moet werken, zo zit er iets wat tijdsdruk achter. Als ik vrij ben doen we ook altijd erg rustig aan.

6.30 mijn wekker gaat. Ik ben er vaak s’nachts al een keer of twee uit geweest om te plassen. En wakker geweest om om te draaien, een klein beetje een walvis voel ik me wel eens s’nachts.

6.40 nog een keertje snoozen. Even een snel rondje instagram, Facebook en Bloglovin. Maar echt maar kort want ik moet wel gewoon op tijd aan het werk!

6.50 tijd om te douchen en aan te kleden. Ik zorg altijd dat ik mijn haar niet hoef te wassen zo s’morgens vroeg. Make-upje erop en aankleden.

Soms nog even naar de zolder om een outfit uit te zoeken. Die was komt geen eind aan.

7.20 Emily wakker maken. Tenzij ze al wakker is, dan zit ze in het grote bed om tv te kijken. Aankleden met altijd ietwat discussie over de gekozen outfit, schoenen of sokken. Haren kammen en een staartje in, wel zo gemakkelijk voor de opvang.

7.35 boterhammen smeren en ontbijt maken. Emily wil bijna altijd Angie brokjes geven en komt daarna aan tafel zitten. Een boterham en een bekertje melk. Vaak aast ze ook nog op mijn ontbijt. Ik heb zelf vaak een havermout papje. Even 2 minuten in de magnetron, lepel Nutella erdoor en klaar.

7.45 Jassen aan, Angie aan de lijn en lopend naar de opvang. Voor ik zwanger was parkeerde ik Emily in de buggy en liep in 3 minuten heen en in 3 minuten weer terug. Dat zit er nu ff niet meer in, dus lopen we samen hand in hand naar de opvang.

8.00 of althans dat is het streven. Soms is dat pas 8.08, haha.  Angie naar binnen, werk tas mee en in de auto. Ik heb vaak een thermosmok met koffie voor in de auto, even wakker worden. Radio aan en zo hup naar het werk. Ik rijd door de polder en er zijn altijd van die bejaarde die voor geen meter door rijden, daar kan ik me ‘s morgens ECHT kapot aan irriteren.

8.25 ongeveer. Kom ik aan op het werk, zoek ik een parkeerplaatsje zo dicht mogelijk bij de deur en ga ik aan het werk.

Nu met een kind lijkt het nog appeltje eitje, ik ben heel benieuwd hoe dat over een paar maanden met 2 koters gaat. Maar dat zien we dan wel weer. Voor nu nog 2 weekjes werken en dan is het tijd voor mijn verlof, het enige haasten wat we doen moeten doen is om Emily voor 9u op de opvang brengen 😉

Hoe ziet jou ochtend routine eruit? 

Uitgelichte afbeelding: Rumag. bron

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge