party plog| Carnaval 2019

Carnaval zit er al weer op. En we hebben wild gefeest hoor, dit jaar (ahum) Wat dat betreft zijn wij maar een lauw aftreksel van Brabanders als het om carnaval gaat. We trokken onze onesie aan en gingen op pad.

Vorig jaar lagen we beide met carnaval met een antibiotica kuurtje in bed. Dit jaar hadden we wat goed te maken. Emily had het er al dagen over, dus we moesten wel.

Vrijdag

Hier in de buurt begint de carnaval altijd met de optocht van de basisscholen. dat wordt best groots aangepakt met een hele stoet kindjes en kleine praalwagens. Emily kwam haar besties voor de deur tegen toen we stonden te kijken. Gewapend met serpentine en confetti. Super leuk!

‘s middags kwamen Mirthe en Ruben nog even spelen, dat was voor Emily een extra feestje. De dames hebben lekker buiten gespeeld met bellenblaas.

Zaterdag

‘s morgens lekker rustig aan opgestart en de plannen voor de dag besproken. Boodschappen doen, en samen met Oma eten. Door de weervoorspelling van de rest van de carnavalsdagen werd onze planning toch gewijzigd. We besloten naar de jeugdoptocht te gaan kijken. Kate op tijd in bed, Emily omgekleed. Tassen inpakken en na de lunch gaan.

We spraken met de ouders van Bram en Noud af om elkaar daar te treffen. De kindjes keken hun ogen uit, dronken een sappie en werden van alle kanten vol gestopt met snoepjes.

Zonder dollen, de verkleedde kindjes zijn natuurlijk super schattig. Maar hoe cute is Kate met haar beren onesie?

Zondag

de dag van de grote optocht. ‘s morgens ben ik eerst met mijn vader een rondje wezen hardlopen, in de regen. Daarna lekker wat yoga oefeningen met Emily.

Terug naar de carnaval, we zijn wel echt mooi weer kijkers. De regen gooide echt wel roet in het eten en ik ga niet voor mijn lol anderhalf uur in de regen staan. Emily natuurlijk ernstig gekrenkt, maar gelukkig snapte ze het wel. Ze mocht lekker de hele dag in haar onesie lopen. We besloten niet te gaan en thuis een serie te kijken.

Eind van de middag opperde iemand uit de vriendengroep de verlichte optocht een dorp verderop. Aangezien het zo goed als droog bleef, leek ons dat wel een goed idee! We spraken af friet te halen, gingen gauw nog even douchen en aankleden. Geschminkt en wel op pad.

De verlichte optocht is sowieso echt wel een spektakel opzich. Super knap gedaan met alle lampjes. Emily, maar vooral Kate keek echt haar oogjes uit! De muziek stond voor de verandering op een aangenaam volume en we hebben alle wagens voorbij zien komen. Om 21.20 lagen de dames afgeserveerd en wel in bed.

Schade deze carnaval: 1 biertje en 2 malibu cola 😉

Heb jij nog carnaval gevierd?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge