Rondje door de tuin – April-

In Maart deed ik al een rondje en daarna is het echt heel erg hard gegaan. Al het groen schiet de grond uit! Ik had bedacht gewoon weer een zo’n zelfde soort rondje te doen.

We beginnen gewoon weer vooraan.

De eettafel staat nog steeds op dezelfde plek alleen zijn de kamerplanten die er toen stonden dus wel echt dood gegaan nu. Daar was ik al een klein beetje van voor, maar nu heb de dan wel weer de potten over voor m’n moestuintjes. Die overigens wel erg hard gaan.

De klimhortensia. Ik maart was het nog maar een klein blaadje groen her en der, nu moeten we hem langs de deur al terug snoeien anders kan de deur niet dicht. Zo werkt dat met deze plant.

Angie haar favoriete plek in de tuin. Zo zit ze lekker uit de wind, maar vol met haar snoet in de zon. ‘s Morgens staat ze ook nadat we zijn wezen wandelen gelijk bij de deur om naar buiten te kunnen.

De siergrassen zijn ondertussen ook groen en zorgen er dalijk voor dat het onkruid geen licht meer krijgt dus is alles mooi opgevuld. Ik vind die blauw groene zo mooi als de groot zijn. Het achterste rijtje zijn annemonen, daar komen van die lange witte bloemen in. De Salix staat nu een beetje verstopt achter de barbecue die we voor het gemak maar vast buiten gezet hebbe. Tijd voor barbecue weer hoor!

Onze buxus haag is helaas aangevreten door de buxus mot. Zo zonde, in onze voortuin staat ook een rijtje wat gewoon dood is. Die moeten er dus uit en er moet iets anders voor terug komen. Ik ben bang dat dat voor deze ook zo geld. Ik denk dat als ze er achter uit moeten dat we voor een hele berg lavendel gaan, dat vind ik ook altijd zo mooi!

Dan verder door naar achter in de tuin.

Ons sierappel boompje is ook kei-hard gegaan. Het hele geheel word gewoon zoveel groener.

En in de boom zitten nu de eerste knoppen voor blaadjes. Helemaal blij word ik er van!

We hebben de lounge set ook maar uitgepakt. De kussens liggen alleen nog wel op zolder. Helaas geld voor deze hetzelfde als voor de barbecue het is nog net niet mooi genoeg geweest om er gebruik van te maken. Tijd voor echte lente temperaturen! Ik ben er klaar voor.

Deze foto is een klein beetje over belicht, maar dat komt gewoon door het zonnetje. Lekker die zonnestralen! De Ikea stoel van Emily staat klaar en de zandbak is verplaatst naar achter. Ons gras groeit toch niet, dus dit is een mooie plek.

De wipkip. Een echt Toyota wipkip wel te verstaan. Daar is Paul nogal zuinig op dus dat ie buiten mag staan is al wat, maar dus met een hoes er over als Emily niet buiten speelt.

Nog even een zonnig shot van de hortensia’s. Die schieten de grond uit en je kunt ze bijna horen groeien zo hard als dat gaat.

Last but not least, de paarse regen. Zo mooi als ie in bloei staat, nog eventjes wachten. Dan is heel de pergola begroeid met groene bladeren en paarse trossen bloemen.

Begint het in jou tuin ook al echt lente te worden?

 

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge