Als stel op vakantie vs als ouders op vakantie.

Ik blijf gewoon nog even in de vakantie sfeer. Lekker even terug denken aan onze vakanties en hoe fijn we het gehad hebben. Op vakantie moest kwam dit ineens in me op en heb ik de titel even gauw in mijn concepten gezet.

Onze eerste vakantie samen ging naar dezelfde bestemming als waar wij nu waren. Het was echt wel even anders als toen.

Zonder kinderen.

Als je maar met z’n tweetjes weg bent kun je sowieso lekker uitslapen, haha. Maar ook de hele beleving van de vakantie is anders. Wij zijn destijds naar een kleinere camping gegaan als last minute. We hebben even aan het zwembad gelegen maar zijn er vooral op uit geweest. Een boottochtje langs het fort. Uit eten, tot laat en eigenlijk weinig contact met andere mensen op de camping. Ik was/ben dan toch altijd echt meer op mezelf.

Aan het zwembad kun je rustig een boekje lezen en stiekem vanachter je zonnebril een tukje doen. Even een drankje halen en de boel de boel laten.

Met kinderen.

Uitslapen krijgt een heel andere betekenis. Als het tot 8.30 of 9.00 stil is ben je al blij. De eerste ochtend moesten de meiden zo wennen dat ze om 6.45 al wakker waren. Heel fijn, not.

Als je andere kindjes en andere ouders tegen komt maak je toch even kort een praatje. De meest voorkomende vragen zijn dan toch wel; Hoe oud zijn die van jouw? Waar komen jullie vandaan? Wat hebben jullie voor uitjes gedaan hier? Wat doe je voor werk? Gaan jullie vanavond ook nog naar de mini disco?

Waar je vroeger tot redelijk laat buiten zat, ga je nu toch op een wat meer gangbare tijd naar bed. En ook gingen wij in plaats van uit eten, toch vaak voor wat handigs op de camping of kookten we zelf wat.

Ook een uitje krijgt een andere vorm als je met kleine kindjes reist. Je wilt toch een beetje rekening houden met een slaapje en je kunt niet meer de hele dag op pad en ver lopen. Althans, wij niet. Emily is nogal gauw klaar met lopen en Kate slaapt nog slechter als ze ‘s middags niet slaapt.

Wat is jouw ervaring hier mee? Ik ben benieuwd!

Liefs Mathiske, Bedankt voor het lezen

Een reactie

  1. Wij gaan het ervaren in september ?
    Alhoewel we ons bij onze citytrips naar Faro en Londen niet echt beperkt hebben gevoeld met Juul erbij. Kinderwagen/Draagzak mee en lopen maar ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge