Veilig zwemmen met je baby

Veilig zwemmen met je baby, vanaf wanneer mag en kan je nou echt gaan zwemmen met je kindje?  Waar moet je aan denken?

Natuurlijk hebben we allemaal voldoende verstand om dat te bedenken, je moet er altijd bij blijven. Er word aangeraden om pas na de eerste inenting te gaan zwemmen. Daarna is het ook raadzaam om na te gaan hoe warm het water is. De meeste zwembaden om vrij te zwemmen zijn maar rond de 30 graden en heeft je kindje het snel koud, het zwembad waar wij wilde gaan zwemmen raadde ons toen ook echt aan om pas vanaf een maand of 6a7 te gaan zwemmen. Simpelweg omdat het anders te koud is.

zwemmen met je babby

Do’s
Let op met eten, wacht ongeveer een uurtje tot na het eten voor je het water in gaat. dat geld voor grote mensen natuurlijk ook.
Neem iets lekkers te eten voor na het zwemmen mee, een broodje, een flesje of wat yoghurt of iets dergelijks. Zwemmen is vermoeiend en maakt dus hongerig.
Neem een zwemluier mee, deze is gemaakt om te zwemmen en zuigt dus niet al het water op als een gewone luier.

Verder vinden wij het altijd fijn om iets van een zwemband mee te nemen voor Emily.

Pas toen ik was zwemmen met een vriendin en onze kindjes. Haar zoontje wil niet meer in een baby float en wilde ze onze swim trainer proberen. Wij vinden de swimtrainer erg fijn en ik kocht pas bij de action een baby float voor de vakantie.

Toen kwamen de zwemvleugels ter sprake en ik had er totaal niet bij stil gestaan dat de zwemvleugels op gewicht gaan. En dat je dus eigenlijk niet zomaar een willekeurig vleugeltje uit moet kiezen voor je kleintje. Hun zoontje is nog geen 11 kg en ze moest dus echt even zoeken naar mini vleugeltjes.

z_3138062_001

In het zwembad waar wij waren lagen ook vleugeltjes, ik gelijk kijken natuurlijk. De vleugeltjes die daar lagen waren voor kindjes vanaf 18 kg. En voor zo ver wij een inschatting konden maken waren er een hoop kindjes die dat nog niet haalden. Nu is het zo dat je er ALTIJD bij moet blijven, maar die kleintjes zijn zo snel dat je ze zo uit het oog kan verliezen.

Wist jij dit al van de zwemvleugeltjes?

Babyvleugeltjes kun je kopen in de volgende maten:
Maat 0: vanaf 1 jaar 11kg
Maat 1: vanaf 3 jaar kg
Maat 2: vanaf 6 jaar 18 kg
Het is even zoeken, want je kan het op internet niet duidelijk terug vinden. Je moet echt even de verpakking lezen in de winkel, daar staat het wel op.

Nog een stiekeme tip voor het omdoen van vleugeltjes: doe ze leeg om en blaas ze daarna pas op 😉

z_2766035_001
Liefs Mathiske,
Volg me op Facebook, Instagram @Mathisseke en Bloglovin.
Nu ook op Snapchat: Mathisseke

Ik vind het leuk als je me volgt of een reactie achterlaat! X

3 reacties

  1. Komende week gaan we naar Center Parcs, dus daar gaan we lekker veel zwemmen met Mirthe. Super leuk! We hebben zo’n gele babyzwemband. En ik zit me al af te vragen of ze daar nog in zal passen. Voor in het kinderbadje zijn van die vleugeltjes sowieso wel handig denk ik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge