weekoverzicht -Week 49- Sinterklaas en Sneeuw!

Pfoe wat een week. Emily was weer ziek, maar gelukkig is dat weer op z’n retour. We vierden voor het eerst Sinterklaas, bakte wat op proef voor kerst en eindigden de week met sneeuw! Alle december dingen in een week zo gezegd.

Zaterdag

Ik moet vandaag eerst een dagje werken. Een gelukje aan zaterdag werken is gezellig met z’n alle broodjes bestellen. Dagje 6 op de teller. Deze week gaan we ruim over de 30u heen.

Ik nam ook een taartje mee voor mijn collega’s. Aangesneden ziet er een beetje overreden uit maar wat was ie lekker! Mijn eerste zaterdag alleen, moet toch wat om ze een beetje om te kopen, haha.

Na het werk door naar het Appie Pick-up Point voor de boodschappen, omkleden, bij papa en mama eten en naar Floor die haar verjaardag viert. Emily heeft vandaag met Oma cupcakes gebakken voor de verjaardag van Floor. Ik heb er 2 op 😉

Wel was ik om 9u al redelijk afgeserveerd, vroeg naar bed dus. Ik merk gewoon echt dat het dan echt op is en dat ik mezelf dan in de weg zit. Als we terug bij de auto komen liggen er zowaar sneeuwvlokjes op de auto.

We konden Emily nog net overtuigen om haar schoen te zetten, wij moesten ook haha. Mandarijntje erin, liedje zingen en naar bed.

Zondag

Tijd om te kijken wat er in onze schoen zit! Emily was helemaal verrast. Ondanks dat we echt maar een paar cadeaus hadden was ze super blij.

Terwijl manlief en Emily met de zoefzoef baan spelen ga ik iets proberen voor de kerst.

Ik wil kookschuim maken, maar ik heb geen suiker thermometer. Mooie aan kookschuim is dat je het ‘rauw’ kunt eten. De suiker word zo heet dat de eiwitten gelijk gaar zijn en je het dus halfbakken kunt eten, en dat is zo lekker! Emily vind het ook, haha.

‘s avonds gaan we bij papa en mama eten. We proberen ze vast uit met ijs. ondanks dat ze niet hard genoeg worden smaakt het er niet minder om.

Maandag

Ik begin met een kopje koffie als ik Emily naar de opvang heb gebracht. Ik het toestemming van mijn man om bij de Hema te gaan shoppen voor Emily. Super gevaarlijk, haha.

Ik shop haar kerstoutfit bij elkaar en koop nog wat andere super toffe dingen. Deze week nog maar even een shoplog in elkaar zetten. ‘s middags en ‘s avonds ben ik aan het werk. Ik kocht bij de hema ook een kant en klaar maaltijd met zuurkool en rookworst. Echt een aanrader, die zijn echt lekker.

Dinsdag

Na een middagje werken gaan we nog even naar papa en mama om Emily haar schoentje op te halen. Sinterklaas is daar ook nog even langs geweest en er liggen cadeautjes. Emily krijgt houten kralen en we krijgen alledrie een chocolade letter. Lekker!

Woensdag

Emily is niet helemaal fit. Ze ligt weer de halve nacht te hoesten. Als ze naar de opvang is besluit ik nog even een uurtje terug naar bed te gaan. Ik heb van het slaap te kort een aardig ochtend humeur, dat is voor niemand leuk.

Daarna heerlijk even douchen op mijn gemak en ik ben weer helemaal fris en klaar om te gaan werken.

Donderdag

We hebben echt een rotnacht achter de rug. Emily zit echt in een uitprobeer fase en ze moet ook nog heel erg hoesten. Die combi is voor de nachtrust echt dodelijk. Voor ieder slokje, kuchje, dingetje roept ze huilend om een van ons. Oh man, echt. Ik kan hier zo slecht tegen. Mijn fitbit laat dit schemaatje zien van de nacht, dat zegt genoeg toch?

‘s morgens moet ik werken, ik neem een ijskoffie mee en ik de auto ook een beker koffie. Iets om de dag door te komen.

Paul is vandaag vrij en komt tot de conclusie dat ze toch echt niet fit is, en alweer koorts heeft. We besluiten de huisarts te bellen. Omdat het nu al langer is dan 2 weken mogen we even langskomen. We krijgen een puffer voor de nacht. Ik ben benieuwd of het wat voor Emily wat doet. Zo is het voor haar natuurlijk ook echt niet fijn.

Daarna snel door naar Den Bosch, waar ik de foto’s mag kijken van onze fotoshoot. Ze hebben er superveel en het is zo moeilijk om een keuze te maken. Ik ben zo trots! Ik zal aankomende week een blog delen met alle foto’s erin.

‘s avonds eet ik met Paul het laatste stukje zwarten pieten taart op. Ik maak in mijn instastorie nog een flauw grapje met de roze vulling van de taart. Zo flauw, maar ik krijg er een aantal leuke reacties op. haha, sorry!

Vrijdag

Emily heeft super goed geslapen. Door de puffer kon ze rustig ademen en slapen. Ze was ook niet meer benauwd. Ze was zo gesloopt. Beneden worden Angie en ik getrakteerd op taartjes door Emily. Angie denkt het zijne er van.

Samen gaan ze voor het raam zitten kijken naar de sneeuw. De sneeuw blijft niet liggen, tot grote teleurstelling van Emily. Ze wilde al met haar laarsjes aan naar buiten.

Als Emily in bed ligt eet ik met de buurvrouw een gevulde oliebol, met tiramisu. Lekker!

Wanneer Emily wakker is wil ik wat kerstspullen van boven halen. Emily heeft er niet zo’n zin in. Ik kan ze paaien met raamstickers en neem vast een houten kerstboompje mee naar beneden. Met stift ga ik gelijk maar op het raam aan de slag. Door de sneeuw krijg ik gelijk helemaal kerst kriebels, haha. Zien jullie ook mijn enthousiasme in de ‘beginnining’?  Ik vond het al zo’n gek woord, haha. 

Na het eten sporen we Paul aan om de boom van zolder te halen en die zetten we vast op. Als we klaar zijn is het ineens wit buiten. We wandelen een rondje buiten met Angie, zo blij als een kind. Ook nu blijft de sneeuw niet liggen, maar toch is het even wit genoeg voor het idee haha.

 

Voor nu zit de week er weer op. Ik moet morgen een dagje werken. De laatste zaterdag van dit jaar. Komende week is wel een beetje een gekke week doordat ik een heel ander rooster heb dan normaal, maar het is even niet anders. De countdown tot kerst zullen we maar zeggen. Wat zijn jou weekend plannen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge