Weekoverzicht -Week 52- Kerst! De laatste week van 2017

De laatste week dat het 2017 is. De laatste keer kerst met z’n drietjes. Kerst in foto’s, alle kerstvoorbereidingen en de laatste werkdagen van 2017. Het zit er allemaal op, weekend en aftellen tot 2018. Ik kan er nog genoeg aan toelichten, maar ik denk dat we maar gewoon van start moeten. Dan komt het vanzelf voorbij.

Zaterdag

Paul heeft weekend, zijn week van +- 60u zit er op. Hij heeft de bestelling met brood al mee genomen zodat we vooruit kunnen voor de kerst. Allemaal afbak broodjes, een stol en een heerlijk taartje heeft hij mee genomen.

De drank is binnen! Of niet helemaal dus. Zwanger betekend geen alcohol. Maar ook opzoek naar een beetje een fatsoenlijk 0% wijntje. Ik heb besloten hier nog een heel artikel aan te wijden, maar dat word dus uhhh na oud en nieuw. Iets met druk, hoofdpijn, feestdagen, zwanger en hormonen. Gelukkig kun je vaker een wijntje drinken als alleen met de feestdagen.

Ik pak nog even de cadeautjes in voor onder onze boom. Ze liggen ook gelijk allemaal onder de boom, dat staat zo gezellig. Morgen maar even afwachten wat Emily er van vind en of we haar nog af kunnen leiden.

Paul en ik snijden vast het taartje aan. Een heerlijk nogatine taartje met chocolade en kersen. Top combi.

Zondag, kerstavond.

Emily was s’morgens gelijk enthousiast over de cadeautjes. Met wat afleiding kon ze ze eigenlijk best goed laten liggen. Na het ontbijt mocht ze dan van ons toch een cadeau uit pakken. Het werd haar prinsessen dekbed, die gelijk getest moest worden.

We deden nog een rondje stad voor de aller, aller laatste cadeautjes en dronken nog even wat bij de Hema. Op aandringen van Emily, haha. Ze liep het restaurant in en riep dat we wat moesten gaan drinken.

Paul en ik hebben voor ons tweeën sushi besteld, dus voor Emily hebben we heel slecht een boterham met een ommeletje en stoppen haar vroeg in bed. Maar niet voor we samen een alcohol vrij wijntje drinken. Die nageltjes, het glas. Plaatje compleet.

Als mevrouw in bed ligt storten wij ons op de sushi. Gelukkig is er genoeg te krijgen wat je wel mag als je zwanger bent, dus daar stort ik me op. Heerlijk!

Maandag, eerste kerstdag.

We hebben afgesproken om met de buren te brunchen. De buren zijn in de afgelopen anderhalf jaar meer vrienden geworden als gewoon buren, dus dat is erg gezellig. Op mijn wensenlijstje voor 2017 stond nog een mega brunch organiseren, dus zo geschiedde. Emily en ik beginnen aan een kaneelbroodje. Emily wil graag met alles helpen, te schattig!

Een gedekte tafel met eten voor een heel weeshuis. We hebben heerlijk gegeten en hoeven tot aan het avond eten ook echt niks meer, haha.

We doen nog even een poging om foto’s te maken van ons drieën. Emily heeft er eigenlijk dus echt geen zin in. Met pijn en moeite lukt het om een selfie te maken.

Tijd voor het eten. Samen met Emily drinken we een 0% hugo. Met takje munt.

Na het eten, kijken we samen Cars 3 en de Lion King. Paul had deze nog nooit gezien en aangezien er niks op tv is, is dat de beste optie. Onder het genot van een alcohol vrij biertje.

Dinsdag, tweede kerstdag.

Als Emily uit bed komt moet haar kamka lekker ingestopt worden. Onder de dekens als een prinsesje. We hebben het beddengoed voor de gauwigheid even in de droger gestopt na het wassen zodat we hem gelijk konden gebruiken, dat doen we dus niet nog een keer. Kreukt als een malle.

Daarna gaan we aan de slag voor het toetje. Ik maak een Eton Mess met witte chocolade mousse en munt suiker. Emily helpt met de blaadjes munt.

Tijd om aan te kleden, Paul helpt mijn haar te vlechten.

Poging twee voor foto’s. Emily heeft er geen zin in, maar na een kerstkransje blijft ze toch redelijk stil staan om een foto te maken van haar outfit. Ik vind hem zoo schattig! Alles glitter en het rokje.

We gaan met z’n alle bij mijn Oma gourmetten en we beginnen met hapjes. Gemaakt door Oma. Never not eating. En bij Oma gaan we niet met honger weg.

Nog even een plaatje van de Eton mess. Echt zo goed gelukt, ik zal het recept nog delen. Te simpel, en super lekker.

Met Floor en Daan nog wat selfies. Ik heb alleen net een ui staan snijden, daar kan ik dus echt niet tegen. Dus dikke ogen. Charmant.

Emily, mijn moeder een Daan.

Woensdag

Die voelt als een maandag. Pfoe, ik ben best gaar van de kerst, toch best hard ‘werken’ als je dat horeca gasgeven niet meer gewend bent. Ik moet vanmiddag gewoon aan het werk. emily speelt met Paul even met de zoefzoef en haar nieuwe poedel.

Ik heb geen zin en geen tijd om wat mee te nemen als avond eten, ik besluit gewoon een broodje te gaan halen. Ook wel eens lekker!

Donderdag

Het was echt zo’n dag om gauw weer te vergeten. Gelukkig was heel de dag k-u-t. Scheelt weer, is het maar een dagje ruk.

‘s morgens mijn laatste halve dagje werken van 2017. Het verliep allemaal wat trubbelig, maar vloog wel voorbij. Dat werkt niet lekker, maar het kan niet altijd fantastisch zijn.

Door naar huis, sinds de kerst geeft de ketel steeds storing, we konden hem eerst nog wel resetten, maar dat mocht sinds gisteren avond ook niet meer baten. Een koud huis dus. Maar dus ook geen warme douche. En als je al 2x een koude douche gehad hebt, word je daar niet vrolijk van.

Emily is de vandaag een dagje bij tante Floor geweest omdat de opvang dicht was. Ik ga ze daar ophalen en ze zijn samen naar de kinderboerderij geweest. Emily heeft genoten, dat kun je merken. Ze mocht samen ook mee Daan een flesje geven.

Als ik onderweg naar huis nog even gauw een boodschapje doe voor het avond eten rijd er een auto tegen ons aan. Schade dus. Eigenlijk maar gewoon wat stoms, maar ben toch een beetje geschrokken, held. Morgen bij daglicht maar eens kijken hoe het er echt uitziet. Niet blij mee.

Gelukkig hebben we wel erg lekker gegeten dat maakt een hoop goed haha. Samen nog een oliebolletje bij de thee.

Vrijdag

weer de ketel op storing. Gauw dus naar iemand met een warm huis, haha. We gaan koffie drinken bij papa en mama en nemen oliebollen mee. Ze hebben gisteren afscheid moeten nemen van een van de honden, en dat is wel even gek. Ook raar om aan Emily uit te leggen. Kan ik niet goed tegen nu.

Als ik thuis ben, Emily in bed ligt begin ik aan de blog. Lekker met een grote kop thee. Daar word je in ieder geval warm van. De monteur voor de ketel komt vanavond nog kijken, dus niet het hele weekend in de kou.

Emily rijd een rondje op haar BMW, ze is ineens zo hard gegroeid. Die lange benen!

Omdat de mannen nog bezig zijn met de ketel ga ik met Emily met de kralen een ketting maken. Te schattig. Ze is zo lief als we samen spelen.

Nog even samen op de bank liggen, met de baby knuffelen. Dan is het tijd voor bed. En zit de week er al weer op.

Zaterdag doen we nog een oudjaarsborrel met papa en mama en Floor en Tom. Allemaal hapjes erbij. Ik heb er zin in. Oud en Nieuw vieren we dit jaar bij vrienden, mits ik niet omval van de slaap, haha. Morgen komt er op de blog nog een terugblik op 2017. 

Wat zijn jou oud en nieuw plannen?

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge