Weekoverzicht -week 18- Ziekenboeg

Waar we vorige week eindigde met een ziek kipje gaan we dit weekoverzicht weer verder. Echter waren Paul en ik ook nog aan de beurt, heel fijn. De week konden we gelukkig zonnig afsluiten, met goed nieuws dus zo is het eind goed al goed.

Komend weekend belooft ook weer fantastisch te worden dus kom maar op!

Zaterdag

Ook van het geplande winkelen komt niks omdat Emily nog ziek is. Ze houd nog steeds niks binnen en ook nu hebben we weer contact met de Huisartsenpost. Paul gaat even met Emily alleen omdat ik Kate nog moet voeden. Ze is nog niet uitgedroogd dus kunnen ze niks doen. We kunnen O.R.S proberen en met een theelepeltje water proberen te geven.

O.R.S smaakt dus vrij zout en dat wil ze echt niet. Ja zo werkt dat gewoon met peuters, nee is nee. En dan komt het er niet in. Uiteindelijk water met een thee lepel wel, en daarna wat ranja zodat ze toch wat suikers binnen krijgt. Op een gegeven moment pakt ze gewoon een grote slok uit een glas en die komt gelijk weer terug. Terug bij af dus.

Nadat ze wat slaapt beginnen we weer van voor af aan. Paul stort zich even op de tuin, we kunnen moeilijk met z’n tweeën naar een ziek kind gaan zitten kijken. Ze is verre van fit en dat word vandaag ook niet heel erg veel beter.

Zondag

Vannacht is ze redelijk goed doorgekomen. Ook weer drinkt ze een keer te gulzig en komt alles er weer uit. Maar nadat we er streng op letten blijft het drinken er de ochtend gewoon in. Paul en ik eten als ontbijt een pannenkoekje met verse aardbeien.

‘s middags is het tijd voor knakworsten en Formule 1. Papa en mama komen bij ons kijken met speciaal bier.

Emily valt tegen me aan in slaap, dat gebeurt normaal nooit, maar is zo schattig! Emily kan vandaag een banaantje eten en die blijft zowaar binnen. Eindelijk een beetje de goede kant op.

Maandag

Emily is een dagje thuis omdat ze echt nog niet fit genoeg is voor de opvang. Paul is ‘s middags thuis en ik kolf een voeding om met Kate een flesje te oefenen. Ze vind het echt niks en wil daarna bij mij nog drinken. nog maar even een paar weken wachten.

Als ik klaar ben met kolven wil Emily ook. Dat ziet er dan zo uit. We sluiten een compromis en ze houd haar romper aan.

‘s avonds is het tijd voor de allereerste witte asperges van 2018! Lekker!

Dinsdag

Emily is een soort van fit genoeg voor de opvang dus breng ik haar toch maar weg. Ze had gisteren praatjes genoeg dus we proberen het gewoon. Ik heb de ochtend voor mezelf en kan wat bloggen en op m’n gemak mijn haar wassen enzo.

De laatste keer bloedprikken, donderdag heb ik de nacontrole in het ziekenhuis. En daar hoort de uitslag met de galzouten bij. Het duurt een eeuwigheid en de assistent is aan het wandelen en ze zijn met een persoon tegelijkertijd aan het prikken. Na ruim een half uur ben ik er klaar mee en ga ik verhaal halen. Er gebeurt gewoon niks. Alsof het kwartje valt ben ik daarna met een kwartier buiten. 3 kwartier voor 1 buisje bloed, hallo!

Woensdag

Gisteren avond voelde ik mijn buik al rommelen en toen ik mijn thee niet kon drinken wist ik al hoe laat het was. Ik had ook buikgriep, wachten tot ik ook echt tot actie zou overgaan. En ja hoor, vanaf een uurtje of 22 begin ik met spugen. Ik heb een bakje bij me terwijl ik Kate zit te voeden en op de wc komt het er aan twee kanten tegelijkertijd uit. Sorry voor de T-M-I maar zo erg was het echt. Dat heb ik nog nooit gehad.

Paul komt ook zo’n beetje kotsend van het werk, en wil ook graag naar bed.

Brak lig ik de hele dag in bed en past mijn moeder vanmiddag op Emily. Held! Zo kunnen wij even uitzieken en zorgt er ook iemand voor Emily. Kate doet het gelukkig super goed en slaapt zo’n beetje de hele middag. Kijk dit snoetje nou, hoe schattig.

Donderdag

Met Kate in de drager breng ik Emily naar de opvang. Ik ben lekker op tijd en zelfs al gedoucht als we kunnen gaan.

Daarna is het door naar het ziekenhuis voor de laatste controle. Volgende week, met 6 weken, is de gynaecoloog waarbij ik onder controle stond met vakantie dus we mogen nu komen. Alles ziet er goed uit en we mogen naar huis. geen verder controle nodig. De rest komt in de update volgende week naar voren.

‘s middags krijg ik visite van het werk. Mijn leiding gevende komen langs voor kraamvisite en goed nieuws. Ik krijg een vast contract. Ik zet de bubbels koud voor komend weekend. Paul moet werken we zijn allebei nog niet topfit, maar hier gaan we sowieso op proosten!

Vrijdag

Beginnen we lekker in het zonnetje op een terrasje. Ik ben met mijn oma op pad, samen met de meisjes. Emily is super lief met een meisje aan het spelen en ineens is ze weg. Heel even krijg ik het wel benauwd maar al snel komt een mevrouw die ook ergens op het terras zat met ons met haar aangelopen. Ze was het kindje aan het zoeken.

Door naar de huisarts ‘s middags omdat ik nog steeds of alweer last heb van spruw. Helemaal simpel word ik er van, en nu is m’n tepel ook alweer stuk. Tijd voor een andere aanpak dus. Kate slaapt mooi door alles heen in de maxi-cosi.

In de avond gaan we langs de zus van Paul en haar man voor kunstgras bij ons in de tuin. We drinken daar natuurlijk gezellig koffie bij en moeten om 9u echt gaan omdat Paul weer moet gaan werken.

Voor nu staat er een super mooi weekend voor de boeg vol gezellige dingen. Ik ben er klaar voor! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge