weekoverzicht -Week 26- Feestje, Efteling en voor het eerst naar de opvang!

Weer een nieuwe week. Nu is het hard aftellen tot aan de verjaardag van Emily. Volgende week zijn we volop in de voorbereidingen en word ze al drie. Voor deze week stonden een hoop bezoekjes bij verschillende fysiotherapeuten gepland. Ik had een feestje en we hadden wat te vieren. Wat we te vieren hebben? Lees maar gauw verder!

Zaterdag

Emily heeft mijn ouders een filmpje gestuurd dat mee wil boodschappen doen, dus ben ik de ochtend alleen met Kate. En die slaapt de hele ochtend. Ik heb even de tijd om de spulletjes die mee moeten naar de opvang in te pakken, morgen ben ik een dagje weg en maandag gaat ze al. Ik vind het best wel spannend hoor.

Eind van middag ga ik me klaar maken, ik heb personeelsfeest en ga dus gezellig met mijn collega’s een drankje drinken. Helemaal in de steigers, kolf mee en gaan.

Even een shoutout naar de feestlocatie, Restaurant Herperduin. Ze hadden een ruimte waar ik mocht kolven, met stopcontact en ik kon met warm water mijn spullen afwassen. Top!

Wijntjes zijn aan! Oh jongens echt, wat is het lekker om soms heel even niet mama te zijn maar gewoon Mathiske. Die wijntjes gaan er goed in, na het kolven en ik ga voldaan naar huis.

Zondag

Efteling dag. Floor mocht van haar werk naar de Efteling en wij mochten mee. Emily is al weken in haar nopjes dat we gaan en nu is het dan eindelijk zo ver. Kate blijft thuis bij Paul, zo kan hij vast oefenen met Kate.

Betekend wel dat ik moet kolven, in de Efteling. Maar ach, dan kan ik er vast aan wennen.

Maandag

Samen met Emily breng ik Kate naar haar groep op de opvang. Als ik toch even een traantje laat pakt Emily mijn hand en zegt dat het goed komt. En dat weet ik, maar het is toch echt even zo’n momentje. Thuis kook ik vast de flesjes uit die we van Floor kregen. Wat een uitkomst zeg!

Als ik Kate na twee uurtjes weer mag ophalen is ze toch wel een beetje moe van alle indrukken en wil ze lekker even bij me slapen. Kunnen we onze knuffels weer even inhalen.

Als Kate na het avond eten even slaapt is het Emily tijd. Ze wil dat we in haar huisje komen zitten en dat doen we. Ook Angie moet erbij. Kun je je voorstellen, twee volwassenen, een hond en een peuter in zo’n houten speelhuisje met glijbaan. Heel comfortabel, not.

Dinsdag

Nog een opvang dagje. Ik heb lekker een afspraak bij het Spahuys, als ik volgende week weer ga werken moet ik natuurlijk wel echt even goed voor mezelf gezorgd hebben. Met twee wenkbrauwen en zonder snor ga ik naar huis 😉

Als de fysio voor Kate weer weg is gaan we lekker in de tuin zitten. Nu het schaduwdoek goed hangt word het nog zoveel fijner in de tuin. Het word steeds meer ‘eigen’ ondanks dat ik hier al zes jaar woon. Het was al thuis, maar nu met ons hele gezin voelt het steeds meer af en van ons ofzo.

‘s middags moet ik naar de fysio en Emily gaat met me mee. Mijn bekken worden weer ingetapet en dat is zo’n verademing. Helaas laat de kant waar het het hardst nodig is ‘s avonds al weer los.

Paul poetst het fietsje voor Emily haar verjaardag vast op. We kochten er gewoon eentje op marktplaats omdat we denken dat ze hier niet super lang mee zal doen, dan is 200€ uitgeven aan een fietsje gewoon zonde.

woensdag

Emily is ‘vrij’ en we gaan samen even wat knutselen. Dat word toch steeds meer iets wat ze wil doen, hoewel ik dan vaak wat moet maken voor haar en zij er naar kijkt. Ik maak ondertussen Emily haar fotoalbum af, zodat ik aan die van Kate kan beginnen.

Kijk deze meisjes nou lekker samen op de bank liggen. Emily is zo verliefd op haar zusje.

Als Paul thuis is gaan we even naar Den Bosch, naar de Yoghurt Barn. Ik had nog kaartjes voor een gratis Froyo en daar is het wel weer voor.

‘s avonds nog even op het werk het een en ander kortsluiten voor ik weer aan het werk ga. Als ik thuis kom, na het voeden van Kate, maken we een flesje bubbels open. We hebben wat te vieren. Paul heeft een nieuwe baan en heeft vandaag zijn werkgever ingelicht. Na onze zomervakantie begint hij bij een andere bakker.

Donderdag

Paul is vandaag vrij. Emily is naar de opvang en met Kate gaan we naar een manueel therapeut. Zij maakt Kate haar nekje los en we moeten een nieuwe afspraak maken. Thuis drinken we lekker een ijskoffie. Even bijkomen van de stress en blij dat het nu eindelijk goed komt.

Door naar het consultatiebureau. We bespreken wat er de afgelopen weken gebeurd is en ook wat er nu gaande is. Ik heb wel besloten een officiële klacht in te dienen. Zo kan je niet met baby’s omgaan. Kate is goed gegroeid de afgelopen weken, dat is wel erg fijn.

Ook de halfjaarlijkse controle voor de tandarts is weer vandaag. Niet zo spannend, alleen word ik doorverwezen naar de kaakchirurg om mijn verstandskiezen te laten verwijderen. Dat lijkt me echt verschrikkelijk! Maar het zal toch moeten gebeuren, helaas.

Vrijdag

Een Emily en Mirthe dagje. Ik ga donuts halen om mee te nemen. Emily heeft echt feest weken zo, niks dan leuke dingen.

Kate en Ruben liggen samen in de box. Ruben vind het interessant en ze liggen nu al samen handjes vast te houden en handkusjes te geven 😉

Mama en Floor en Tom zijn naar Ed Sheran en papa past op Daan. Die laatste twee komen gezellig bij ons eten. Lekker samen spelen in de tuin. Daan mag even schommelen.

En zo is de week al weer om. Volgende week, mijn laatste verlof week, zal volop in het teken staan van Emily haar derde verjaardag. Taart maken, versieren en heel de ellende. Ik ga natuurlijk nog even KEI-HARD genieten van die laatste week.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge