Weekoverzicht -Week 27- laatste week verlof/ Bijna jarig!

Een nieuw weekoverzicht van mijn laatste weekje verlof. Hij stopt een dagje eerder zodat alle verjaadagspam in een verjaardagsplog past. Van de taart tot de cadeaus, alles. Dat komt van de week nog voorbij, voor nu de week er naar toe.

Zaterdag

Paul heeft vannacht gewerkt en de meisje slapen uit. Emily is pas om 9.15 wakker en daarna starten we lekker rustig aan op. Als Kate wakker is kleden we haar aan en maken we de maand foto, een paar daagjes te laat, tegen niemand vertellen.

Na de boodschappen voor het weekend is het tijd om de tuin in te gaan. We zwemmen, we chillen, we hangen, we genieten. Zo moet een zaterdag zijn. En lekker barbecueën natuurlijk.

Paul is gestoken door een of ander beest en dat word helemaal dik. Met z’n pootje omhoog dus en rustig aan. We stoken de vuurschaal aan en zitten tot laat buiten.

Zondag

Tijd voor het bos. Paul zou gaan fietsen maar omdat hij last van zijn been heeft blijft hij thuis. We wandelen een stukje en Emily speelt in het water met Daan.

En heel eerlijk, ik sta met Kate in de drager in de schaduw. Ik vind het allemaal wel best en te heet om nu in de felle zon te gaan staan.

Door naar papa en mama voor Bier, Bitterballen en Formule 1.

Maandag

Nadat ik de meisjes heb weg gebracht besluit ik een rondje te gaan hardlopen. Vannacht heb ik dat besloten, ik loop 3km met intervallen van een minuut en dat gaat best ok. Lekker even wat voor mezelf doen.

’s middags moet ik terug naar de tandarts om mijn gaatje te laten vullen, omdat hij vrij diep zit krijg ik verdoving die de hele middag werkt. Heel m’n gezicht voelt verlamt, wat een akelig gevoel. Als ik weer een beetje m´n gezicht terug krijg stoken we de barbecue aan. We hadden nog restjes van afgelopen weekend. (ik probeer altijd hele gezellige foto’s te maken van ons als gezin aan tafel, maar zowel Paul als Emily zijn er een kei in om net achterlijk te kijken of een gekke bek te trekken)

Dinsdag

We beginnen met ons gewone ochtend ritueel. Ik kleed Emily aan, en daarna Kate. Emily wil altijd helpen met wassen en daarna een boekje voorlezen. Hoe lief is deze grote zus?

Charlotte komt voor Emily haar verjaardag, ze komt helpen met de taart te vullen en de decoraties te maken. Daarna zetten we hem in de vriezer om hem vrijdag af te werken. Samen halen we de meisjes van de opvang.

Emily is niet helemaal fit, nadat ze vannacht gespuugd heeft en pakt samen met Charlotte het cadeau uit en wil daarna naar bed. Het hele feestje was dus maar van korte duur.

Tijd voor verjaardagsboodschappen. We gaan de winkel in met twee karretjes, een voor de gewone boodschappen en de andere voor de verjaardag. Ik haal een kilo spekjes, zou dat genoeg zijn 😉

De vlaai die we vulde met de overgebleven bavaroise is een mooi hapje om te vieren dat mijn jongste broertje zijn niveau 2 diploma gehaald heeft. Hij was dat even vergeten te vertellen, want hij was toch nog niet klaar op school. Nou ok, een diploma is al een hele mooie prestatie toch? Wat voor een is dan niet zo belangrijk. Hij was er zelf niet bij, hij ging met zijn klasgenoten bier drinken. Eten wij dat taartje wel gewoon zonder hem op.

Woensdag

Als eerst komt de fysio voor Kate, zij is erg tevreden en we plannen een vervolg afspraak in. Kate is daarna moe van alle indrukken en oefeningen en kan lekker haar bedje in. Kan ik met Emily mooi even samen wat doen. Ze wil graag wat drinken uit haar ikea glaasjes. Ik vul een kannetje water en zo kan ze zelf vullen. Samen drinken we een ‘wijntje’ en het kind is helemaal gelukkig!

Kate slaapt veel vandaag en als ze even wakker is ligt ze heerlijk te keten in de box. Nu haar nekje los is, is ze zoveel vrolijker. Wat een lekker dier! Ik ga denk ik over het hele nek verhaal een aparte blog schrijven, zo is alles in een keer te lezen. 

Even slapen bij mama als het in bed niet meer lukt. ’s Middags heeft ze vaak even zo’n momentje, maar dat vind ik helemaal niet erg.

We ruimen de tuin een beetje op, snoeien wat te lang geworden takken voor zaterdag. Sproeien de ene helft van de tuin en chillen met een koude Liefmans.

Donderdag

Mijn laatste betaalde verlof dag. Vanaf maandag ben ik echt een werkende moeder. We vieren Emily’s verjaardag op de opvang. Foto’s van het hele feestje zie je komende week in haar feest PLOG. Die houd je nog tegoed.

Ik ga naar de kapper en probeer wat nieuws uit. Voor mijn haren heb ik van die blauwige spray om mijn haar wat grijzer te krijgen, maar uit die lijn heb je ook roze spray. Naar mijn smaak is het wat te roze, maar wie weet zakt dat nog. Ik weet nog niet of ik het we leuk vind.

Hier eindig ik mijn weekoverzicht deze week. Volgende week komt er een feestplog van Emily haar derde verjaardag online. Met de taart, de cadeau’s, de versiering, alles. Ik heb er onwijs zin in! Voor nu alvast een fijn weekend! 

Hebben jullie ook zo’n overvol weekend deze week?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge