DIY- Handlettering op glas.

De haarspeldjes doos (die DIY vind je hier) van Emily was eigenlijk zo goed als af, alleen vond ik hem nog wat kaal. Ik kreeg met Moederdag een handlettering boek en ging er mee aan de slag, een tekst voor op de deksel vond ik eigenlijk wel een goed idee. Ik probeerde het een en ander en daar kwam eigenlijk een schets uit waar ik erg blij mee was. Boven mijn eigen verwachting.

Deze bleef een aantal weken in de kast liggen tot ik mij ei gelegd had over hoe en wat. Ik besloot op zoek te gaan naar een geschikte stift op pen en de tekst er op te maken.

Wat heb je nodig?

  • Een schets van wat je er op wil maken. Ik durfde het niet zo goed uit de losse pols.
  • Plakband
  • Je glasplaatje
  • Een poseleinpen of paint marker. Ik kocht ze van Edding.
  • Geduld
  • Keukenrol met een beetje glassex voor als het mis gaat.

De tekst voor mij was erg simpel, Emily’s hairpins, maar het schrijven ervan was nog even bedenkelijk, welke lettertype, welke versieringen wil ik er bij.

The sky is the limit zo gezegd. Als je op google, maar liever eigenlijk nog zoekt op Pinterest zul je zien hoeveel mooie en gave lettertypes er zijn. En het handletteren is in veel gevallen meer tekenen als schrijven. Sinds een paar maanden ben ik echt helemaal fan en moet me inhouden niet alles onder te kalken met gezellige tekstjes.

Ik koos voor wat hartjes, strikjes en stipjes. Daar houd ik altijd echt van, lekker veel meisjes frut en hartjes en strikjes zitten natuurlijk ook tussen de haarspeldjes. Lekker meisjesachtig en helemaal niet genderneutraal, maar dat is nu eenmaal bij Emily niet anders.

Dit klusje mag ook weer van mijn to do lijstje af. Op naar de volgende!

Ben jij ook al aan het handletteren of is dat echt niks voor jou? Of heb je nog een goede tip voor me?

 

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge