DIY – Van theedoos naar Haarspeldjes Box

Oh, dit had ik al een eeuwigheid geleden beloofd, maar ik kwam er toch steeds niet aan toe. Zo druk en dan weer geen mooi weer of geen zin. Maar het is gelukt. Ik ben er mee aan de slag gegaan. Ik wil eigenlijk nog graag een tekst of tekening op het glaasje, maar ik ben daar dus niet zo goed in. Even bedenken nog hoe ik dat ga aanpakken. Iets met handlettering ofzo, heeft er iemand een tip?

Een thee doos is ideaal omdat deze allemaal vakjes heeft en je de haarspeldjes mooi kunt sorteren. Deze regelmuts wil natuurlijk alles georganiseerd per soort 😉

Benodigdheden:

  • Theedoos, een neutrale of oude.
  • Schuurpapier
  • Verf (ik gebruikte gewoon Latex, maar houtverf of schoolbord verf kan natuurlijk ook)
  • kwasten
  • afplak tape
  • Een berg ongesorteerde haarspeldjes en elastiekjes 😉

How to:

Ik heb de thee doos een beetje opgeschuurd. Er stonden witte letters op en die moesten er dus af. Ik ben een klein beetje heel erg lui dus ik heb gewoon de schuurmachine gepakt 😉

Even met een doekje er overheen zodat al het stof eraf is en dat de theedoos vet vrij is natuurlijk.

Afplakken met tape. Als je bijvoorbeeld de deksel en een andere kleur wilt of net als ik heel simpel driehoekjes maakt. Of een ander patroontje wil. Ik plakte de deksel dicht, dan kun je hem gemakkelijk op z’n kant houden.

Na dat de boel droog was heb ik de tape er afgehaald. Zo ziet ie er nu uit. Niet zo heel spannend maar wel ok toch? Nou dat vond ik dus ook.

Na een paar dagen twijfelde ik toch of ie niet te saai was. Dus nog een keer afplakken en heb ik de deksel zwart gemaakt met schoolbord verf. Gewoon voor het contrast.

En het eind resultaat! En de haarspeldjes allemaal mooi gesorteerd. Emily vind het ook helemaal leuk, zo kan ze zelf iets uit kiezen (meestal de net iets te roze, foute Gidget speld) En zo kunnen wij ook gemakkelijk een haarspeldje terug vinden zonder het hele doosje om te moeten kiepen.

Ik vind hem erg leuk geworden. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Persoonlijk vind ik een wat rustiger patroon altijd wat mooier. Zo kan die lekker lang mee en als we hem beu zijn gewoon de schuurmachine er over en een nieuw ontwerp.

Wat was jou laatste DIY project?


3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge