3x De BESTE barbecue toetjes!

De allerbeste, super simpele, lekkere barbecue toetjes. Maar echt! Hoewel we nu wel echt de herfst tegemoet gaan, wil ik ze toch nog even met je delen.

Toetje nr1!

Met stip boven aan staat toch echt ’s mores. Het welbekende Amerikaanse lekkernij voor bij een vuurtje of na de barbecue. Wat een extra toffe variant hier op is, dat als je hem in een aluminium schaal opbouwt, daarna op de barbecue verarmt het echt super gezellig toetje wordt!.

Wat heb je nodig?

  • Aluminium schaal (bijv. bij de action of de supermarkt te koop)
  • Maria biscuitjes
  • chocolade drups of reep
  • marshmallows of spekjes.
  • lauw warme barbecue (150-200 graden)

Begin met de koekjes op de bodem van de schaal,
breek de chocolade in brokjes of verdeel de drups over de koekjes.
Dek daarna het geheel af met de spekjes/marshmallow en dan even een paar minuutjes op de nog warme barbecue. Tot ze zacht en lichtbruin verkleurd zijn. Dip er de overgebleven koekjes in, of schep het uit de schaal en serveer het met ijs.

Restjes dag..

Deze werkt helaas alleen als je een pizza steen in bezit hebt. Of je moet hem in de oven bakken. Maar is zo lekker!

Wat heb je nodig?

  • Bladerdeeg plakjes, uit de diepvries.
  • diepvriesfruit (bijvoorbeeld blauwe bessen of frambozen)
  • kaneelsuiker
  • bakpapier
  • pizza steen en een hete barbecue (200 graden)

Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien en haal het plastic folietje er af.
verdeel een eetlepel of 2 diepvriesfruit over de plakjes (mijn voorkeur is echt blauwe bessen, zo lekker!)
Bestrooi ze met een klein beetje kaneelsuiker. Zorg dat je steen goed heet is, je barbecue moet daarvoor zo’n 200 graden zijn en laa de steen van de te voren opwarmen. Bak daarna de plakjes met fruit een minuut of 8 a 10 tot ze gaar zijn.

And last, but not least

Net even anders dan je misschien zelf bedacht zou hebben, maar zo onwijs lekker!

Amandel perziken van de barbecue, wat heb je nodig?

  • Perziken of nectarines (door de helft en de pit er uit)
  • amandel siroop of amaretto
  • bitterkoekjes
  • kaneelsuiker
  • de barbecue op minimaal 150 graden

Halveer de vruchten en haal de pit er uit. Maak ze waar nodig even schoon. breek de bitterkoekjes in kleine stukjes en maar hier een grove crumble van.
Meng deze met de kaneelsuiker en een beetje amaretto.
Leg de vruchten met de opening naar boven in een ovenschaal of aluminium schaal, verdeel de crumble er over en laat ze langzaam aan opwarmen op de barbecue. Na een minuut of 10 tot een kwartiertje kun je ze warm op eten. Of met vanille kwark of ijs.

Wat is jouw beste barbecue toetje?!

Liefs Mathiske, Bedankt voor het lezen

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge