8 x tips om zelf baby hapjes te maken

Zelf hapjes maken voor je baby is eigenlijk super easy. Bij Emily deed ik dit al, nu bij Kate ook weer opnieuw. Ik deel een aantal tips om het zo gemakkelijk mogelijk te maken. Komen ze:

  • Bakjes. Veel bakjes. Ik gebruik bakjes van Avent die ongeveer net zo groot zijn als een potje en bakjes van Tupperware. Ze zijn ideaal omdat je ze in kan vriezen en in de magnetron kan gebruiken. Met de avent bakjes keek ik naar de afmeting en heb ik er ook borstvoeding in bewaard voor we aan de hapjes begonnen
  • Staafmixer. Een blender kan ook of een keukenmachine, maar zelf zweer ik bij de staafmixer. Gemakkelijk af te wassen en en snel bij te pakken. Of het nou om een hele pan gaat of voor een enkel hapje, gaat altijd goed.
  • Een snijplank, mes en schilmesje. Dat spreekt voor zich lijkt me?
  • Litermaat en een weegschaal. De weegschaal gebruik je natuurlijk om af te wegen wat je van welke groente hebt en welke verhouding koolhydraat je gebruikt. De litermaat voor vocht maar, ik heb een plastics super goedkope van Ikea, is ideaal om de hapjes in te pureren.
  • Boek Opperdepop van Albert Heijn. Ik zweer erbij. Zoveel tips en informatie, per leeftijd opgedeeld en ook verhoudingen om een hapje te maken. Hoeveel groente/vlees/koolhydraten gebruik je per portie. Ook voor inspiratie en om eens wat anders te proberen is dat natuurlijk ideaal. Wie denkt er nou aan knolselderij puree of pastinaak? Kate vind het heerlijk!
  • Tijd. Het kost natuurlijk toch een beetje tijd om de groente schoon te maken, te snijden en te koken en verwerken. Maar als je om de zoveel dagen een hapje of drie maakt en het invriest heb je zo een flinke voorraad.
  • Kook het hapje als je voor jezelf kookt. Een extra aardappel is zo geschild of een handje pasta is zo mee gekookt.
  • Kook wat je zelf ook graag eet. Hier hebben wij echt pasta monsters in huis. Ik maak er voor Kate een zonder zout en zonder zuivel en dergelijke. Gewoon zoals wij hem ook eten, maar dan baby proof. Of een chili con carne zonder kruiden. Bonen vinden de meiden beide ook echt heel erg lekker. Een curry met linzen en bloemkool maar dan zonder spicemix, ging er in als zoete koek.

Het lijkt een hele opgave, maar is eigenlijk zo gebeurd. Ik vind het altijd erg leuk om te doen en zeker als ik zie dat Kate er zo van zit te smullen. Fruit eet ze helaas niet vers, maar een potje groente heb ik voor Kate tot op heden nauwelijks gekocht.

Kook jij ook zelf de hapjes voor je kindje? Wat eten die van jou graag?

Zal ik nieuwe baby proof receptjes delen?

2 reacties

  1. lieve Mathiske wat moet ik lachen om jou opperdepop boek.Mijn kleindochters lusten gewoon iks wat uit dat boek komt en allenn Mirte is een goeie eter.Famke lust pasta maar het liefst allen de sliertjes en Lauren van Sebastian lust en eet gewoon niks.Dus geniet er maar van twee goeie eters.En het lig echt niet aan de kookkunsten van hun Mama,s want die kunnen heerlijk koken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge