Het is asperge tijd en als je me ergens blij mee kunt maken zijn dat asperges weer in het seizoen zijn. Ik eet dan zo’n beetje iedere week asperges haha. Ik vind mijn eigen asperge soep toch echt de lekkerste, dus deel ik hem nu met jullie!
Ingrediënten:
- 200gr asperges.
- hamblokjes
- 2 eieren
- 50 gr boter
- 50 gr bloem
- 1 bouillon blokje
- 1.5 liter water
- bieslook/peterselie
Werkwijze:
Schil de asperges en snijd de kontjes er af. Bewaar de schillen en de onderkanten. De asperges snijd je in stukje van 2 a 3 cm.
Zet een pan met water op en kook de asperge stukjes eerst gaar in het water. Schep ze eruit na een minuut of 10. De schillen in het water en laat die op een zacht pitje een uurtje of anderhalf trekken tot een asperge bouillon. De schillen en kontjes vis je eruit en laat je uitlekken in een zeef.
Van de boter en de bloem maak je een roux en die kun je in de bouillon roeren. Zelf vind ik dit altijd het handigst met de staafmixer. Voeg het bouillon blokje toe.
Dan mogen de asperge stukje en de ham blokjes in de soep, voeg de bieslook of peterselie toe.
Als laatste, eitjes. Kluts de eitjes los en bak ze in een koekenpan. Roer ze los zodat je scrambled eggs krijgt.
Door de soep heen roeren en klaar!
Wat is jou favoriete Asperge recept?
Uitgelichte afbeelding: Pixabay.com
Jammie, heerlijk die asperges!
Mara onlangs geplaatst…Hoe word ik een ‘budgetbruid’
Oh ik ben gek op asperges. Ik eet ze het liefste op klassieke wijze, met een sausje, ham, ei en een aardappeltje erbij.
Simone onlangs geplaatst…Met 38 knuffels in bed, is dat oké?
Oeh heerlijk! Wij eten ook graag asperges op verschillende manieren. De klassieker met een sausje is wel favoriet, jammie!
Mirjam onlangs geplaatst…AliExpress shoplog kinderkleding en accessoires