De lekkerste ijskoffie maak je zelf!

IJskoffie, op een warme dag is dat zo lekker! Ik koop het met regelmaat, maar zelf maken is zoveel makkelijker en een stukje goedkoper. Zo kun je er zelf wat lekkers van maken en is het net even anders als wat je in de supermarkt koopt.

Ken je de IJskoffie van La place? Daar is deze op gebaseerd. Toen ik daar werkte heb ik onthouden met welke ingrediënten je hem maakt en dat ben ik thuis gaan proberen. Zo simpel kan het leven zijn!

Receptje:

  • 3 espresso’s
  • 2 suikerklontjes
  • Kookroom 200ml
  • Siroop naar keuze (bijvoorbeeld tiramisu van Monin of een van je favoriete likeurtjes)
  • IJsklontjes of crushed ijs

Zet de espresso’s zoals je ze gewend bent, ik heb een apparaat van Nespesso (what else) en gebruik 1 cupje per 2 espresso’s. Roer de suiker er door tot het oplost. Laat de koffie afkoelen in de koelkast tot hij koud is.

Meng dan de kookroom erdoor tot hij een mooie lichte koffie kleur heeft. Een scheutje siroop naar keuze. Of voor ‘s avonds met een heerlijk likeurtje erin, wat dacht je van liquor 43? of Malibu?

IJsklontjes in je glas en schenk de koffie er over. Wil je het geheel nou extra feestelijk maken, dan nog lekker een flinke toef slagroom erop en misschien nog wel karamelsaus. Niemand heeft gezegd dat dit goed voor de lijn was toch?

Proost! op de zomer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge