Hallo zomer! Zelf ijsjes maken

Met het warme weer is eigenlijk niks lekker dan een heerlijk verkoelend ijsje! Onlangs kocht ik bij de action ijsvormen om zelf ijsjes te maken.

Maar wat doe je daar nou in?

Op Facebook zag ik een receptje voorbij komen wat ik wel eens wilde proberen. Super simpel: zure matten en 7up. De variant van Facebook zat ook wodka in, maar die heb ik even over geslagen. Je draait de zure matten langs de rand van de ijsvorm en je giet de 7up er over. Invriezen en de volgende dag kun je ze al eten. De ijsjes zijn lekker zoet en dat zure van de matten is een leuke verrassing

Een ingevroren smoothie. Frambozen al dan niet uit de diepvries yoghurt en een beetje aanmaaklimonade of honing om het wat zoeter te maken. Pureer het geheel met de staafmixer en giet het in de vormen. Dat kun je natuurlijk met allerlei zomerfruit maken. Aardbeien, mango, banaan, nectarines enzovoort. Houd je niet zo van yoghurt? Dan kun je ook sinaasappelsap gebruiken.

En deze met licor 43 Orochata. Ik zag deze op de Facebook pagina van licor 43 voorbij komen, dit moest lekker zijn. Even gauw naar de super markt en invriezen. Te lekker! Helaas sneuvelde mijn ijsjesvorm bij deze laatste en kon ik van het resultaat geen goede foto maken. Maar lekker waren ze!  50 ml Licor 43 Orochata, 50 ml water, 100 ml melk, 70 ml room, 20 gr witte basterdsuiker, 1 snufje kaneel. Ik deed er wat framboosjes in voor de gezelligheid.

Maak jij wel eens zelf ijsjes? Wat doe je daar dan in?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge