Heerlijk avondje is gekomen.. Een pepernoten Pannacotta taartje!

Wat is er nou lekkerder als met pakjes avond een zelf gemaakt taartje mee te kunnen nemen of te kunnen eten? Of gewoon bij de koffie voor de gezelligheid? Weinig tijd, veel plezier!

Ingrediënten

Voor de bodem:

Pepernoten 300 gram
Boter 100 gram

de Pannacotta:

Slagroom 500ml
Vanille suiker 1 zakje (16gr)
Suiker 50 gr
Gelatine blaadjes 3 st.
Amaretto of amandel siroop 2 theelepels (naar smaak)
Kaneel of speculaaskruiden 1 theelepel

Werkwijze:

Bekleed de bodem een springvorm met bakpapier (dat lost makkelijker als ie klaar is) Hak de pepernoten helemaal fijn (bijvoorbeeld met een keukenmachine, of met een pan met de pepernoten tussen een theedoek) . Smelt de boter en meng die met de verkruimelde pepernoten. Verdeel de koekkruimels over de bodem en duw plat met de bolle kant van de lepel. Zet de bodem even in de koelkast +-5min zodat de boter hard kan worden en de bodem wat steviger.

Zet de gelatine blaadjes in een kom met koud water om te weken (5min). Schenk de slagroom in een pannetje en breng tegen de kook aan. De vanille suiker, suiker en kaneel of speculaaskruiden even met elkaar mengen, dan mengt ie mooier met de slagroom. Het suiker kruiden mengsel mag er bij. Je moet er even bij blijven en een beetje blijven roeren. Als de room kook mag het vuur uit.

Roer de gelatine door de room tot deze helemaal is opgelost. Zet het pannentje met het hete room mengsel even in een bak koud water zodat deze een beetje af kan koelen en wat gaat binden. Als de room ongeveer op lichaamstemperatuur is (37 graden, dat je er met je vingers in kan) Dan kun je het op de bodem gieten (voorzichtig! anders laat de koek los)

Laat de taart een uur of 4 in de koelkast opstijven en daarna is hij klaar om aan te snijden! Maak de taart voorzichtig los van de rand met een plastic spateltje of mesje. En maak dan de springvorm pas los.

Leg er voor de gezelligheid nog wat pepernoten of ander strooigoed op! Eet smakelijk! en een fijne sinterklaasviering!!

12289710_879203012179037_4685340483300722232_n

Een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge