Kate 1 jaar| De taart!

Traditie getrouw maken Paul en in voor de verjaardagen van de meiden zelf een over de top taart. Go big or go home zeg maar.

Voor Kate natuurlijk niks minder en ging ik al vroeg aan de slag. Ik maakte een bord op pinterest en pinde me gek. Uiteindelijk kwam ik op het thema confetti en daar werd ik fan van. Ik ga je precies vertellen wat we voor taarten hebben gemaakt voor Kate haar verjaardag.

De basis, hoe hebben we de taart gevuld?

Het kapsel, de cake binnen in, is gemaakt met discodip. Echt helemaal gevuld er door heen. Alles in een groot feest. Als je het door snijd zie je gelijk de kleurtjes je tegemoet komen. Zo gaaf!

We hebben de vierkante taart simpel gehouden slagroom en aardbeien jam en kersen, zoals het vlaaifruit of je in een kersenvlaai vind. Lekker gemakkelijk en lekker voor de kindjes. Wie lust het niet? Hij ging er in als zoete koek, zullen we maar zeggen.

De grote taart voor de familie hebben we gevuld met twee verschillende smaken. De taart willen we stapelen voor het extra effect. Maar eerst de vulling; De grote taart is gevuld met mango en passievrucht, echt mijn favoriete smaak. Ik heb mangoblokjes en passievrucht uit de diepvries van de appie gekocht, die iets ingekookt met een beetje suiker zodat je een soort van saus krijgt. Door de slagroom en dat is echt mega lekker! De kleine taart hebben we gevuld met Mon Chou, kersen en bastogne koeken. Dat was ook echt zo lekker!

Voor Kate hebben we een klein taartje gemaakt omdat we toch wat kapsel over hadden, weggooien vond ik echt zonde. Deze vulde we simpel met slagroom en een beetje kersen.

Afwerking.

Zo’n beetje het belangrijkste van de taart 😉 Ik wilde het confetti thema groot aanpakken, dus dat moest ook door in de taarten. De taart voor de ochtend hebben we simpel bekleed met witte marsepein en stippeltjes in pastel kleurtjes erop. Zwarte driehoekjes erbij zodat het een beetje breekt. Met grote roze steek letters hebben we Kate haar naam er op gelegd. En de gave discodip die ik kocht hebben we er ook in een paar stipjes bij gedaan. Ik vond hem zo onwijs tof geworden!


Kate haar taartje hielden we simpel, roze met stippeltjes erop. Zo konden we gemakkelijk in een keer door. Ik houd er van.

De taart voor de middag moest wat grootser vanwege het stapelen. De Topper bestelde we al eerder bij Feestje van hout. De onderste taart maakte we eigenlijk een heel eind het zelfde als de grote taart voor de ochtend. Zo matcht het toch allemaal mooi bij elkaar.

De bovenste taart werd ook roze, maar besloot ik met een drip te maken. Dat had ik nog nooit gedaan, dus dat vond ik best even een beetje spannend. De chocolade en kookroom heb ik gemengd tot een mooi emulsie die niet te dun was en liet ik wat afkoelen. Daarna heb ik het in een spuitzak gegoten en een heel klein puntje er af geknipt. Ik oefende eerst even op een litermaat zodat ik zeker wist dat het me zou lukken zoals ik wilde. Daarna was het tijd om het over de taart te spuiten en de gave sprinkels erop! We besloten toch de bovenkant helemaal vol te maken met de drip en sprinkels, dus strooien maar. Lekker over de top, maar wij vonden hem heel erg gaaf!

De sprinkels zijn van Sprikletti en heb ik besteld via taart en decoratie. Als je zelf een taart wilt gaan maken met sprinkels is dat echt een tipje, zij hebben een groot assortiment. Ook via Bouwhuis Baktotaal hebben ze er erg veel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge