Perfect sunday breakfast: Pannenkoeken!

We hebben het zo slecht, iedere zondag een uitgebreid ontbijtje, fijn gezelschap. En maar klagen dat we niet afvallen, nou ik weet wel hoe het komt 😉 #sarcasmoff Nee hoor ik weet prima waar het aan ligt en waar het vandaan komt. Neemt niet weg dat ik dan maar een uurtje ga sporten en toch graag wil genieten.

Zondag eten we vaak pannenkoeken omdat ik daar AL-TIJD spullen voor in huis heb. Er zijn zoveel opties om het een of het ander te vervangen. Mix heb je eigenlijk echt niet nodig.

Receptje dan maar? Dit is voor ons meer dan genoeg. 2 volwassenen en een peuter met honger.

  • 200 gr bloem
  • 400 ml melk
  • 1 a 2 eieren
  • snufje zout, echt maar 1 a 2 gram.

Heel simpel, toch? Heb je geen eieren in huis? in plaats van 1 a 2 eieren een beetje bakpoeder gebruiken (zo’n geel zakje Bakin’) Heb je geen bloem in huis? dan kun je ook gewoon zelfrijzend bakmeel gebruiken. Geen melk? gewoon water. Het leven niet moeilijker maken dan dat het is 😉

Controleer even of de bloem geen grote klonten heeft, anders kun je hem even door een zeefje halen. Meng de bloem met de melk en roer de eieren er door met een garde. Mixers zijn voor watjes 😉

roer als laatste het snufje zout er door. En als je het lekker vind wat kaneel of vanillesuiker.

Bak de pannenkoeken met olie of bakboter goud bruin. De pannenkoeken zonder ei zullen wat minder hard kleuren, die blijven een beetje flets. Weet je gelijk waarom er vaak ei gebruikt word in taart en koekjes. Bewaar ze tot serveren even onder een pannendeksel of een ander bord, zo blijven ze lekker warm.

Eet de pannenkoeken lekker met een beetje jam, stroop of suiker. Of zoals Emily met hazelnootpasta of pindakaas.

Eet smakelijke en een fijne zondag!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge