Perfect sunday breakfast: wentelteefjes!

Zoals het in huize van der Donk reilt en zeilt hebben wij op zondag altijd een uitgebreid zondags ontbijtje. Hoe maak je nou de perfecte wentelteefjes?

Alles wat lekker is dat lust ik, dat gaat soms ook gelijk op m’n heupen en buik zitten. Het is niet anders. Maar toch vind ik het altijd erg gezellig om op zondag ochtend een lekker ontbijtje te maken voor man en kind. Lekker uitgebreid aan tafel met een kopje thee. Heel degelijk, ik weet het, ik kan daar zo van genieten.

Om deze komkommertijd iets wat op te vullen bedacht ik om mijn ‘succes’ recept te delen met jullie.

Wat heb je nodig voor wentelteefjes?

  • Witte boterhammen. Vind ik het lekkerst. Een casino brood is het handigst, maar mag ook wat anders zijn. Zelfs een dag of 2 a 3 oud werkt meer dan prima. Restjes opmaken.
  • 4 eieren voor ongeveer een half brood
  • scheutje halfvolle melk. (kan ook met water als je geen melk in huis hebt)
  • kaneel
  • bakboter
  • basterdsuiker

Ik gebruik altijd de shaker van Tupperware (huisvrouw to the max) omdat je dan kan doseren, een mok een een vork gaat ook prima. Roer de eieren los met een scheutje melk.

Giet het mengsel, beetje voor beetje, in een diep bord en haal de boterhammen door het ei mengsel heen. De boven en onderkant omwisselen. Strooi de kaneel aan beide kanten op de ei-botterhammen.

Ik maak altijd een stapeltje met de ongebakken wentelteefjes, dan kan de ei even goed in de boterham trekken.

Een scheutjes boter in een pannetje en bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin. Zodat ze lekker krokant zijn. Iedere keer een beetje bakboter erbij want anders worden ze zwart, dat is wat te krokant. Serveer ze warm, op een stapel en eet ze lekker op met een beetje basterd suiker en naar smaak misschien nog wat kaneel.

Geniet ervan!

Afwisseltips:

Wat ook erg lekker is, in plaats van wit brood, suikerbrood of rozijnenbrood. Rondom kerst of pasen een restje stol voldoet ook meer dan prima. Probeer ook eens in plaats van kaneel, speculaas kruiden of voor een hartige variant paprika poeder.

Wat is jou favoriete zondag ontbijt?

Fijne zondag

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge