Wie zoet is krijgt lekkers| mijn favoriete sint snoep?

De sint is weer in het land en dat betekend dat er al sinds september snoepgoed in de winkel ligt. Ik houd me toch altijd wel in tot het moment dat de Sint in het land is hoor, gewoon uit principe. Ook al heb ik op dat moment al 6x met van allerlei lekkere dingen in mijn hand gestaan bij de appie.

Nu is het zo ver, we mogen inslaan!

Pepernoten. Ik kan voor hier in huis rustig een kilozak in huis halen, die komen toch wel op. Ze zijn er tegenwoordig in allerlei verschillende smaken. Ik kocht bij Hema pumpkin spice pepernoten en met cappuccino smaakt. Ik vind het bijna zonde vind om ze open te maken. Mede doordat er hier een peuter rondloopt die ook alles wat zoet is lust. Maar vooral die pumkin spice pepernoten zijn echt to die for.  Echt zou verboden moeten worden, je hebt het kruidige van de pepernoten en dan ook nog extra dat kruidige van de pumpin spice. Heb je wel eens zo latte op bij de Starbucks? Dat dus!

 

Borstplaat. Nr 1 favoriet van mij. Bij Paul op z’n werk maken ze natuurlijk verse, echte slagroom borstplaat. Alsof je een staafje boter zo naar binnen schuift. Te lekker. Alleen is die wel heul erg prijzig om zo 100gram naar binnen te laaien. Emily heeft dat sinds dit jaar ook ontdekt en vreet dat rustig mee. We/ik heb dus de borstplaat verstopt zodat ik hem lekker in mijn eentje op kan eten, ha!

Chocolade letters. Geen wit, ik houd gewoon echt niet van witte chocolade. Bij Hema hebben ze ook karamel zeezout letters, dus die staat op mijn verlanglijstje. Verder is eigenlijk alle chocolade wel goed en ben ik niet zo moeilijk haha.

Kikkers en muizen. Geheim genoegen van mijn moeder en mij. Vroeger verstopte zij altijd de kikkers en muizen omdat ik ze anders al op had voor je er erg in had. Ook deze sla ik dus per kilo in?

Amandel staaf. Vers even warm gemaakt in de oven. Of geroosterd in de pan als toetje met vanille ijs.  Hier kun je zoveel lekkere dingen mee maken. Wel ben ik tegenwoordig wat kritischer in de amandelstaaf zelf, niet overal is het deeg lekker of vers of krokant en het zelfde geld voor de kwaliteit van de spijs. Ik ben denk ik een beetje verwend als bakker zijnde en dan nog getrouwd met een bakker ook.

Wat is jou favoriete sintsnoep?

2 reacties

  1. Ik heb hier in huis alleen ‘deco-sintsnoep’ .. dus chocoladeletters, muizen, muntjes en kruidnoten.. voor het sinterklaaseffect. Bij mij ligt dat er gerust tot de pasen! Maar borstplaat…. oh ik haal dat bewust niet want ik kan me daar helemaal ziek aan eten haha! Zo heerlijk!
    Anne onlangs geplaatst…Daar gaat ze..My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge