8 X irritante dingen aan borstvoeding

Borstvoeding geven is super, ik zou het voor geen goud willen missen. Maar echt niet alles is fantastisch. Ik klaag er even op los in deze blog. (Lezen met een knipoog en een korreltje zout dus)

Onrustig drinken en onrust na de voeding. Is er wel genoeg, komt het wel snel genoeg, gaat het niet te snel, heeft ze nog meer honger? Dat zijn dingen die ik me met onrust best vaak afvraag, rationeel weet ik het antwoord. En als het nu niet genoeg is dan regelt je lijf en de baby dat zelf. Maar het is soms gewoon frustrerend dat je baby onrustig is en blijft.

Dat je iedere eisprong dus een onrustige baby hebt doordat je melk trager komt en de voeding wat terugloopt.

Dat je zo’n mondje terug vaak toch opvangt in je decolleté. Of altijd naast je spuugdoekje.

Dat je de enige voedsel voorziening bent. Ik kan nooit eens een nachtvoeding overslaan of afschuiven. Paul is 5 nachten van de week werken dus dan ben ik toch sowieso aan de beurt. Maar wat lijkt het me, nu na een paar weken, heerlijk om weer eens een nachtje door te slapen. Gekolfde melk kan; maar dan sla je een voeding over en dan komen we weer op het puntje hier boven.

Het lijkt soms alsof mama de enige chill plek is omdat die naar eigen ruikt. Papa is prima, voor even maar mama is alles.

Meer dan een wijntje kunnen drinken. Ik kan prima zonder hoor, echt. Maar soms is het tijdens het eten of buiten in de tuin gewoon heerlijk om je glas bij te kunnen schenken en nog een slokje te nemen zonder op de klok te kijken.

Dat je met je bh aan moet slapen. Nou ja moet, echt een keus heb je niet. Dat je rug geïrriteerd raakt door de sluiting van je bh. Je spruw krijgt door de plastic zoogkompressen ondanks dat je bij iedere voeding verwisselt. En je de eerste weken dus overal verbanden hebt.

Dat je na al die weken met je partner een beetje een redelijk onderonsje hebt en je borsten zich er mee bemoeien. Lekkage tot gevolg. Heul sexy

Daarentegen, de weken dat het super goed gaat hoor je me niet klagen. Dan is het het mooiste wat er is. En ik zou het voor geen goud willen missen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge