Afscheid op het KDV, op naar de basisschool.

Oh my God, jongens, echt. Ik kan hier met mijn verstand nog niet helemaal bij. Het is zo ver, we hebben afscheid genomen van het kinderdagverblijf en Emily gaat naar de basisschool.

Afscheid nemen.

En dan is je kind ineens vier, is ze al wezen wennen en is de schoolvakantie voorbij. Haar verjaardag sloegen we over op de opvang omdat we vakantie hadden. Na bijna 3jaar met deze leidsters, nemen we (voor nu) afscheid. Dat is wel even een dingetje hoor. Zij zijn ineens aanspreekpunt, helpen je met opvoeden en op de voor ons zwaarste momenten afgelopen jaar stonden ze voor ons klaar.

De mooie momenten, (de zwangerschap, mijn verlof, de bevalling, iedere verjaardag) hebben we samen gedeeld. Zij zien je kind ook opgroeien, groter worden en echt ontwikkelen tot een mens. Letterlijk tranen gedroogd, pleisters geplakt en dikste knuffels ontvangen. De strijd of de leidster of mama nou echt de leukste is, het kwam voorbij.

Eerste schooldag

Naar school! Emily kijkt er naar uit, samen met haar vriendinnen in een klas. Leren, spelen, werkjes maken. Ze weet nog niet zo goed wat ze moet verwachten geloof ik. En ik ook niet.

Ze heeft het al weken over haar gymschoenen, schooltas en broodtrommel en beker. Wanneer ze nou eindelijk maar school mag. Ik maakte een aftel kalender zodat ze kon zien wanneer het zover was.

Spannend vinden we het gelukkig allebei, maar ik heb er vertrouwen in dat het goed komt!

Kate take over!

We nemen afscheid, voor nu, tot Kate haar plekje bij de bengels mag overnemen. Zo hebben ze even de tijd om zich mentaal voor te bereiden op onze bulldozer baby ?

Ook nemen we dan afscheid van de babygroep. Bij ons komt er geen kindje meer (thank God geen newborn meer voor de eerste keer wegbrengen)

Ik vind het een bizarre ontwikkeling, waarvan je weet dat die er aan komt. Maar ineens is alles zo anders, en een hele nieuwe fase.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge