#BabyvanderDonk on the way| Week 15 en 16

tik, tak, tik, tak en zo gaan we rustig door richting maand 4 van de zwangerschap. Het gaat zo hard met alle dingen er om heen dat de weken echt om vliegen.

Week 15

Zoals je in de vorige update kon lezen kreeg ik steeds meer last van mijn bekken en rug. Nu is dat deze weken niet echt veel beter geworden. Ik ga proberen niet alleen maar te klagen en ook leuke dingen te vertellen, haha. Ik heb ook steeds ontzettend hoofdpijn en word daar gewoon echt niet goed van. Moe en lusteloos. Hopen dat dit echt bij trimester 1 hoort en dat ik daar binnenkort dan echt afscheid van mag nemen.

We zijn afgelopen week ook bij de verloskundige geweest en we mochten naar het hartje luisteren. Emily was mee en vond het heel erg spannend. Ze stond op het krukje naar mijn buik te kijken. Zo schattig. Ik word soms zelf nog heel erg overvallen door twijfel, wat als het is gaat. Daardoor is zulk soort dingen als het horen van het hartje heel erg fijn. Weer even geruststelling dat het goed goed. Ook als ik het kleintje wat vaker ga voelen komt dat wel goed hoop ik. Soms gewoon even een potje janken en weer loslaten.

We hebben de kleurtjes en het behang voor de babykamer uitgezocht. Nu nog tijd maken om aan de kamer te beginnen. We hebben ondertussen het kamertje leeg geruimd en de gaten in de muur gevuld. Nu nog behangen, schilderen, decoratie aanbrengen. En dan ook door voor de nieuwe kamer voor Emily. Die inspiratie wil ik in een apart blogje doen, anders word het wel heel erg veel baby spam.


Cravings en andere gekken dingen: Zuivel, een beker koude melk doet het altijd goed, ook tegen de misselijkheid. En kaas, haha. Verder drink ik eigenlijk nagenoeg geen koffie meer( wat een groot verschil is met de zwangerschap van Emily, toen werkte ik in een espresso bar) en krijg ik op allerlei plaatsen puistjes en pukkeltjes (gezicht, decollete, schouders) 

Week 16:

Ineens lijkt het alsof er afgelopen week een knopje om is gegaan. Minder moe, de pijn in m’n bekken is ook een stuk minder. De misselijkheid zakt ook dat ik er afgelopen week geen last van heb gehad. Alleen soms nog maar een beetje hoofdpijn.

Het voelt ook alsof ik de wereld aan kan, heel optimistisch bedenk ik me dat ik wel eens een uurtje bodypump kan gaan doen, gekkenwerk natuurlijk. Gelukkig houd Paul en de fysio me tegen, haha. Wat een paar dagen lekker in je vel je ineens goed kan doen he.

Ook voel ik de baby steeds beter onder in mijn buik bewegen, zo mooi. Ik kan echt niet wachten tot we het over een paar weken ook echt kunnen zien en Paul het zelfs zou kunnen voelen. Mijn buikje groeit ook gestaag door en het begint steeds meer op een echte babybuik te lijken. Hoewel ik me enorm voel, ben ik nog maar 0.6kg aan gekomen sinds het begin van deze zwangerschap en als ik de foto vergelijk met een van de zwangerschap van Emily verschilt dat niet zo heel erg veel.

Cravings: deze week eigenlijk niet zo gek veel, ik voel me weer een beetje mezelf. Hoewel ik de bockbiertjes dit seizoen wel jammer vind, ik kan ze niet drinken. Mijn huid is sinds deze week ook super droog, wat ik normaal eigenlijk nooit zo erg heb. Smeren met bodybutter dan maar, als dat het enige is voor nu, ben ik blij 😉 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge