#BabyvanderDonk on the way| week 17 & 18

Ik moet mezelf af en toe even knijpen, het gaat zo hard. Toen ik zwanger was van Emily, hoefde ik alleen maar een beetje zwanger te zijn en de rest er omheen kwam er gewoon een beetje bij. Nu is dat zo andersom. Emily is er natuurlijk als eerst en daar moet je gewoon voor zorgen, daarnaast nog werken en ook nog huishouden en dat soort ellende. Het zwanger zijn komt een beetje op de laatste plek. Nu ik me ook weer fitter voel gaat dat ook prima zo, haha.

Week 17.

Deze week is echt om gevlogen. Ik moest er echt even bewust aan denken om een buik foto te maken. In de vorige zwangerschap maakte ik vooral selfies en nu Paul ze maakt sta ik er ook gewoon helemaal op, van top tot teen. Ik heb nog nauwelijks last van mijn bekken en rug, alleen aan het eind van de dag voel ik wel dat ik moe ben. Vooral na een dagje lopen is het wel even klaar. Na een goede nacht slapen is dat ook gelukkig weer over.

Heel gezellig heb ik voor de nachtrust ook het voedingskussen van zolder gehaald (Paul laten halen ;-)) Maar zo slaap ik wel echt een stuk beter. Zijn er verder nog bijzonderheden voor deze week? Nou nee niet echt. Soms maak ik me wel een beetje zorgen, wat als het niet goed gaat. Soms overvalt dat gevoel me gewoon. Nu voel nog niet alle dagen de baby bewegen en dan slaat soms ook echt even de paniek toe. Ik kan me dan ineens ook echt heel erg zorgen maken over de baby. Ik ben nu wat minder ‘zorgeloos’ zwanger als bij de eerste. Maar op een rustige dag voel ik de baby toch goed draaien door mijn buik en ben ik weer helemaal gerust gesteld. Ik kijk er zo naar uit dat Paul het over een paar weken ook kan voelen, en misschien ook Emily. Dat moment komt ook steeds dichterbij.

Week 18.

Deze week beginnen we met een afspraak bij de verloskundige. Ik doe mee aan de centering pregnancy, en zal hier binnenkort mijn ervaringen over delen. Ik mocht dus naar het hartje luisteren, mijn bloeddruk werd gemeten en mijn gewicht bijgehouden. Bloeddruk was goed, gewoon normaal. Er is bij de centering een andere weegschaal die we gebruiken en die is een stuk vriendelijker. Het luisteren van het hartje blijft zoiets bijzonders. Deze baby is wat eigenwijs, op het moment dat ze het apparaatje op mijn buik zette werd er eerst tegen aangeschopt en daarna voelde ik gedraai en moesten we opnieuw zoeken naar de baby.

Volgende week hebben we de 20 weken echo gewoon al. Zo bizar. Dan word ons kleintje helemaal gecheckt en duurt het weer even voor we een echo hebben. Ik kijk er nu al naar uit.

Ik voel me goed, ik kan weer wat sporten en ook wandelen gaat goed. Heel overmoedig denk ik wel eens, ik kan ook een rondje hardlopen weer eens proberen. Maar ik ben ook heel, heel erg snel buiten adem dus ik denk niet dat dat ergens op slaat, haha. Ik voel me gewoon fit en energiek en ook mn buik zit nog niet echt in de weg ofzo.

Cravings: afgelopen weken kwamen natuurlijk allerlei sinterklaas snoep al voorbij. Dat vind ik altijd erg lekker, dus is dat een craving? nee niet echt. Komkommer is wel weer aan, vooral met een beetje azijn en olie. En sinaasappelsap. En die van de kaas is wel echt een dingetje haha.

 

2 reacties

    1. In echt vers persen heb ik niet altijd zin, vooral het opruimen erna. Nu gewoon uit een fles van de appie haha. Voldoet voor nu 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge