#BabyvanderDonk on the way| Week 19 & 20

Weer een nieuwe update. Gewoon officieel op de helft, bizar toch? 20 weken zwanger. Halverwege. Je zou bijna kunnen stellen dat je nu af kan tellen. Maar dat gaan we nog niet doen! Eerst nog even genieten en uitkijken naar alles wat nog mag gaan komen. En de babykamer afmaken. Wat een ramp is dat zeg! Ik dacht dat doen we ff. Niet dus..

Week 19

Ik had al last van m’n tandvlees. Maar echt als je er al naar kijkt begint het te bloeden. Bizar. Heel herkenbaar uit de zwangerschap van Emily. Het voelt dan zo geïrriteerd dat in wel met een stoker aan de slag moet. Tot bloedens toe. Slagveld, niet te doen.

Wat wel nieuw is, is een bloedneus. Ineens uit het niks kreeg ik een bloedneus. Ik dacht dat ik gewoon snotterig was, maar dat was dus niet zo. Heel apart.

De 20 weken echo doen ze tegenwoordig met 19 weken. Dus zo waren wij ook deze week aan de beurt. Dit keer heb ik wel meer last gehad van spanning voor de echo als de vorige keer. Ik was gewoon heel erg bang dat er iets niet goed zou zijn. Ik weet niet waarom en waar het vandaan komt maar ik heb er gewoon wat nachten slecht van geslapen. Wat heel erg mooi was om te zien is dat het profiel van het snoetje tijdens de echo heel duidelijk naar voren kwam. Lijkt precies op dat van Emily. Zo’n neusje en de kin. Heel apart. Verder waren alle metingen goed, hartje, hersentjes, beentjes, armpjes, ruggetje, alles volgens het boekje.

De baby voel ik steeds beter, wat echt super leuk is. Zoals in ieder update, ik kan niet wachten tot je het kunt zien, maar ook dat Paul of misschien zelfs Emily het kan voelen. Toen we de fotoshoot hadden en Paul zijn handen op mijn buik had voelde ik daaronder ook gedraai, zo grappig.

Week 20

Ineens last van harde buiken. Na een heel drukke dag word ik echt even terug gefloten. Ik schrok er wel even van, bij Emily had ik dit echt pas op het laatst, richting de 30 weken. Maar na wat google werk kwam ik tot de conclusie dat dat bij een tweede kindje dus wel echt veel eerder al kan zijn. Maar even een kleine stapje terug zo nu en dan.

De baby reageert net als Emily echt op auto rijden, zo grappig. Als ik in de auto zit voel ik vaak gedraai, zo grappig. Dit is er eentje van ons dus. Nu al geen twijfel over mogelijk.

Ik slaap wel echt slecht. Een heel stuk lichter, moet er standaard een keer uit om te gaan plassen. Ik probeer wel op te letten met wat en hoeveel ik drink ‘s avonds maar het is niet anders. gewoon maar aan toe geven voorlopig.

De muren van de babykamer zijn af! Ik maakte gelijk gebruik van de gelegenheid voor een foto. Binnenkort komt de roomtour, als alles af is ook nog voorbij. Ook zweer ik echt dat ik net voor de wisseldag m’n buik heb zien bewegen waar ik de baby voelde. Als ik het kan filmen ga ik dat achter elkaar doen, dat snap je.

Bijzonderheden: Maagzuur is aan. Weer een kindje met veel haar? Niet zo veel zin in zoete dingen, meer het hartige wat me trekt, maar eigenlijk geen hele gekke dingen. Ik snaai ook nauwelijks buiten mijn gewone maaltijden om. Standaard een grote fles sinaasappelsap mee met boodschappen doen en een fles spa rood. En een blok kaas en ik ben een tevreden mens. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge