#babyvanderDonk on the way| Week 23

Week 23. De week van kerst. Op de selfie die ik maakte lijkt m’n buik echt huge! Gelukkig valt het allemaal reuze mee en groeien we gewoon gestaag door. De harde buiken zijn gelukkig een stuk minder als vorige week dus gaan we gewoon rustig deze week tegemoet.

Gestel.

Met mijn bekken gaat het redelijk. Mijn lage rug doet wel onwijs veel zeer en vooral na een drukke dag werken en weinig zitten voel ik dat wel. Gelukkig weet ik dat en probeer ik daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. Deze week ook nog naar de fysiotherapie, niet per se omdat het heel ernstig is maar om erger te voorkomen. Vooral richting de avond merk ik gewoon dat ik niet meer recht sta maar ‘onderuit’ hang. Dat is slecht voor je houding maar dus ook voor je bekken en je lage rug. Paul heeft het een keer geprobeerd los te masseren maar voelde ook direct waar het vast zat. Nu dus iedere 3 weken zo’n beetje naar de fysio. Als het eerder erger word kan ik gewoon vaker langskomen. Vanaf januari heb ik mijn zorgverzekering daar natuurlijk al op aangepast 😉

Uiterlijk.

Afgelopen week mocht ik ook naar de kapper, hoewel ik het idee had dat ik wat inhammen kreeg lachte te kapster me uit. Met föhnen had zijn het idee dat ik nu nóg meer haar had. Een overvolle bos haren dus.

En als we het over een bos hebben, wil ik toch heel even kort de ‘bos hout voor de deur’ even kort aanhalen. Net als ik dacht, dit kan vast niet groter. Kan dat toch. Voor de zwangerschap van Emily had ik een mager C cupje. Tijdens de borstvoeding ging dit door tot een ruime F. Die kan zijn we nu dus ook weer op. Ik had gehoopt toch nog wat BH’s te kunnen gebruiken maar dat is dus even een grapje wat niet meer op gaat. De melkfabriek is aan zullen we maar zeggen.

Waar dat voor mijn nagels ook gold, kei hard en stevig. Ze groeien super hard en zijn bijna niet te knippen. Scheuren ze soms ook ineens in en kan ik ze allemaal weer kort knippen. Balen. Gelukkig heb ik dat eigenlijk altijd gehad dus voor mij niet echt een heel spannende verandering.

M’n huid is echt super, super droog. Ik heb op mijn bovenarmen een beetje van die eczeem achtige plekjes en ook mijn onderbenen zijn gort droog. Rituals was goed vertegenwoordigd met kerst op mijn lijstje dus kan ik mijn huid weer lekker vet houden en verzorgen. 

De baby.

Die groeit goed door. Ik voel t kleintje steeds beter en duidelijker. Dat heeft ook echt een hoop rust en zeker nu we zo goed als die 24 weken aantikken voel ik een beetje de onrust van me afglijden. Nu mag ik echt genieten. Het gaat allemaal goed en komen we er wel. Nu hoop ik natuurlijk dat die baby nog zo’n week of 16 sowieso blijft zitten zonder gekke dingen. Maar toch, die 24 weken in zicht is wel echt een dingetje.

Ik voel de baby vooral aan de rechterkant van mijn buik en zie die dus ook met regelmaat echt bewegen. Vaak als Paul aan het praten is reageert de baby daar ook al echt op. Misschien toeval, misschien ook niet. Heel gezellig allemaal. Tenzij hij zijn hand op mijn buik legt, dan natuurlijk niet.

de baby is nu zo’n 30(!) cm lang, wat ik echt bizar groot vind al. Mijn baarmoeder zit al een aardig eindje boven mijn navel uit, maar toch valt het allemaal wel mee. 

Tot volgende week, met een nieuwe update.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge