#BabyVanDerDonk on the way| Week 25

We mogen deze week weer langs de verloskundige voor een controle. Mijn buik groeit gestaag door, en we lopen de week weer rustig door.

Week 25

Na de drukke weekenden met weinig slaap krijg ik veel commentaar dat ik er zo wit uit zie. Ik ben zo ontzettend moe en steeds hoofdpijn dat ik het idee heb dat mijn ijzer wellicht te laag is. Ik ben ook echt super kortademig. De verloskundige gaf aan dat ze daar normaal met 30 weken op prikken, maar nu ik toch voor suiker moet prikken doen we dit er gelijk even bij. Voor mij zwangerschap was mijn ijzer redelijk hoog, en daalt het sowieso toch in de zwangerschap. En zwanger zijn zelf is toch al vermoeiend genoeg 😉

Voor de maagzuur mag ik andere drogisterij spulletjes gebruiken, ik heb nu Gaviscon gehaald. Werkt goed, maar is zooo vies! Naast de maagzuur ben ik met enige regelmaat ook misselijk, ik dacht/hoopte dat dat soort grappen alleen bij het eerste trimester hoorden, maar helaas.

De controle bij de verloskundige verliep prima, geen bijzonderheden. Groei is goed, hartslag mooi op tempo, mijn bloeddruk is goed, gewicht begint nu langzaam aan te stijgen. Emily vind het super leuk om mee te gaan en te luisteren.

Met betrekking tot de harde buiken was eigenlijk als enige advies, rustig aan doen. Een stapje terug en je rust nemen. Moet goed komen. Ik heb ook geen harde buiken meer gehad gelukkig. Ik vind het wel echt jammer dat een verloskundige eigenlijk met alles gelijk roept: ‘moet je het wat rustiger aan doen, misschien kan je minder gaan werken.’ Uhhh, hallo, hoe dan? Als je echt omvalt, ja. Maar er zal ook gewoon gewerkt moeten worden en wellicht, eventueel is daar een andere oorzaak voor te vinden.

Verder ben ik echt mega verkouden. Zo irritant dat je dus niks van de verdovende middelen mag gebruiken.

De baby

De baby groeit goed, beweegt goed. Is lekker aanwezig. Ik vind het wel gezellig dat gerommel in m’n buik. Ik slaap niet echt heel erg lekker meer maar dat komt niet per se door de baby.

De baby is zo groot als een koolraap, en zo zwaar als een puppy. Zo’n 30.5 cm en 650gr. 

 

2 reacties

  1. Wat gaat het snel! En wat je zegt.. er word al snel gezegd dat je minder moet werken of rustiger aan moet doen maar soms werkt het gewoon niet zo. Hopelijk krijg je snel weer wat meer energie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge