#BabyvanderDonk on the way| Week 35

Deze week had ik mijn laatste werkdag, ineens zwangerschapsverlof. Ook moet ik omdat de zwangerschap nu medisch is iedere week bloedprikken en iedere week op controle. We sloten week 35 af met een extra CTG dus daar kunnen we het weer mee doen.

Verlof

Ik had vanaf de vrijdag ervoor toch een paar dagen om me mentaal voor te bereiden en zo ben ik dan toch een weekje eerder gestopt. Dat hebben jullie nu al een paar keer uitgebreid kunnen lezen. Het was wel even gek en ook ben ik op het werk, zoals beloofd nog langs geweest met taart. Ik kreeg van mijn lieve collega’s kleertjes voor de baby! Word ik erg blij van. Die mogen ook lekker mee met de baby wasjes!

Baby voorbereidingen

Waar ik er eerst vanuit ging dat ik nog een week of 4 zou hebben om alles klaar te maken, kan dat zomaar zijn dat dat nu een stukje korter is. Dus even gas erop met alles wassen, klaar maken, bedje opmaken en inkopen. Overal liggen to-do lijstjes en to-shop lijstjes.

Het wassen van de baby kleertjes is wel echt zo schattig. Ik was ze niet apart omdat ik zelf niet tegen wasverzachter kan, en dan kunnen de kleertjes gewoon mee tussen die van ons. Hoe schattig is maatje 50 tussen de gewone kleren!

het ene moment gaat dat prima en het andere moment word ik er heel gehaast van. Ook verklaar ik mezelf/onszelf voor gek waarom we niet gewoon weten wat het word. Emily heeft het overigens uit zichzelf steeds over een zusje, mijn gevoel gaat wat meer de blauwe kant op. Stiekem hebben we Emily de namen al een keer uit laten spreken, en dat ging goed.

Controles in het ziekenhuis

Omdat er zo benadrukt word dat ik het leven van de baby in de gaten moet houden ben ik soms een beetje van de leg. Wanneer heb ik de baby voor het laatste gevoeld, was dat wel zoals normaal, is dat wel genoeg. Afgelopen dinsdag twijfelde ik zo dat ik gebeld heb en mocht ik gelijk langskomen. Ik lag nog niet aan de CTG en de baby begon als een malle te bewegen. Ok, heel fijn. Ik voel me dan zo stom. Maar gelukkig was alles verder goed, geen bijzonderheden.

De medicatie slaat aan, ik heb weinig tot geen jeuk meer. Ik slaap zowaar ‘s nachts en hoef er alleen maar uit om te gaan plassen. Dat is zo’n verademing. Waar ik met de jeuk maar een uurtje of 3 a 4 deed, slaap ik er nu 7.5. Dat is echt wel wat waard. Wel voel ik rechts onder mijn ribben steeds een heel vervelend, naar gevoel. dat hoort erbij en dat is waarschijnlijk mijn lever. Daardoor heb ik ook extra last van maagzuur en hoort ook bij de cholestase. Wat een feest!

Babyshower!

Waar ik door de vriendengroep al verrast werd met een gezellige middag, werd ik nu verrast door mijn familie en andere vriendinnen. We hadden thee, scones, andere lekkere hapjes en kreeg ik een ontzettend gave boxmobiel cadeau!

Hij is gepersonaliseerd en helemaal in Londen stijl. Ik vind hem zo gaaf!

Op naar week 36! bizar zo snel als dat gegaan is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge