#BabyvanderDonk on the way| Week 36. De laatste update!

De laatste week van deze zwangerschap. De laatste update, dat weet ik stiekem al 2 weken maar ging dat natuurlijk nog niet concreet delen. Ik wilde het nog een klein beetje een verrassing laten. Dus hierbij, de laatste week van de zwangerschap van baby nr 2.

Hoe is dat gegaan?

afgelopen week had ik ineens weer jeuk,  intense jeuk. Overal. Ik heb zelfs de verloskundige aan de lijn gehad over wat ik kon doen. Als ze bloedprikken dan duurt het 2 dagen voor de uitslag van de galzouten binnen zijn, aangezien ik anderhalve dag van te voren was geweest had dat niet zoveel zin. Een douche, verkoelende gel en afleiding is de enige oplossing. Gelukkig kon ik me storten op het schrijven van de adres stickers en zakte de jeuk toch weer enigszins.

Gelukkig blijf ik de baby goed voelen en is die genoeg aanwezig. Mijn buik lijkt ook een soort van groeispurtje gemaakt te hebben en dat is voor mij wel een geruststelling omdat we die 40 weken niet gaan halen. Hoe ik me daarbij voel deel ik nog in een aparte blog. Ik vond het best wel een dingetje.

Afspraak bij de verloskundige.

Mijn bloedwaarden zijn gezakt. Waar ze de vorige keer 64 hadden waren ze nu terug naar 17. Ze gaan inleiden bij week 37 bij 40 en bij een ‘normaal’persoon zijn ze onder de 10. Dat is dus bij mij nog steeds 2x hoger dan normaal. En tel daarbij de jeuk op die ik afgelopen week heb gehad vertrouwde ik de boel niet meer zo. De cholestase kan schade toebrengen aan de placenta en de spiergroei van de baby. Daarom is ook de beweging van de baby zo belangrijk. Vanaf week 37 word dat rap slechter. Ik en de arts willen dat risico niet lopen. Dus voor Pasen hebben wij al een baby.

Tijdens de afspraak met de bespreking van de inleiding heb ik al ontsluiting 1a 2 cm. De baarmoeder mond is al mooi verweekt en dat geeft me dan wel weer een prettig gevoel. Als die nog hartstikke dicht zit word het inleiden natuurlijk ook niet echt gezelliger van. Daar zijn de harde buiken en voorweeën van afgelopen week dan weer goed voor geweest.

Nestdrang.

Ik heb tijdens de zwangerschap van Emily ook niet echt last gehad van nestdrang. Pas de dag voor haar geboorte hebben wij alles gepoetst en opgeruimd. Paul heeft de laatste spinnenwebben gestofzuigd toen ik weeën aan het opvangen was.
Tijdens deze zwangerschap loopt dat dus allemaal even wat anders. Ik wil wel graag alles klaar hebben voor de baby komt dus hebben we afgelopen week alles afgemaakt, in elkaar gezet en heb ik afspraken gemaakt. Even nog naar het spahuys om de boel te laten harsen, een gezichtsbehandeling, de kapper, maar ook de fysio. Super fijn dat die nog even alles los kan masseren voor ik ga bevallen.

Hoewel daarna de nestdrang een klein beetje toesloeg. Ik heb de ramen gelapt, de laatste machines met was gedaan, stofzuigen, dweilen, de waterkoker ontkalken, overal een doekje langs. Kan maar gebeurt zijn. Nu ben ik nog niet helemaal tevreden want mijn man drukt zijn snor een beetje. Maar ach, om die nou hormonaal nog bij te vegen ging me een beetje ver.

Lichamelijk ben ik er een soort van klaar voor, mentaal met vlagen. Soms overvallen de emoties me en zit ik met dikke tranen naar Emily te kijken die over een paar daagjes echt grote zus is. Maar we gaan het doen, ik kan dit! Kom maar op met die bevalling en met die baby! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge