#babyVanDerDonk on the way| Week 27

Week 27 (!) Ik ben echt verbaasd over hoe snel het allemaal gaat. Over 10 weken zou de baby al mogen komen, ik ga daar ff niet van uit. Maar bizar toch? twee en een halve maand tot de baby! Hoe dan?

Week 27

Zoals ik de week begon ben ik hem niet echt geëindigd. Bizar. Begin van de week voelde ik me super fit, kon ik praktisch de hele wereld aan. Zelf sporten werd weer in de agenda gezet. Grappig genoeg was dat een paar dagen later kei hard over. Ik ging naar het Spahuys voor een onderhoudsbeurt (harsen) en een gezichts behandeling. Door het op mijn rug liggen en de ontspanning werd ik zo beroerd dat ik bijna out ging. Een bloeddruk dingetje en het vena cava syndroom. Cava? ja geen drank dus, maar dat je zenuwen worden dicht gedrukt. Ik vond het best wel even eng. Ik voelde me echt heel erg beroerd, ze hadden dus Paul gebeld en de verloskundige. Gelukkig werd er adequaat op gereageerd door de dames van Spahuys. Na een uurtje werd mijn bloeddruk gemeten en was er gelukkig niks meer aan de hand. Ik ben de rest van de dag nog wel erg moe geweest en heb ik rustig aan gedaan.

Verder is de last van m’n bekken weer een beetje terug. Echt een zo’n zeurende pijn in m’n stuitje. Alsof het hartstikke vast zit. Vooral aan de rechterkant. Ik laat Paul tussendoor nog even de boel los masseren voor ik weer naar de fysio mag. En als we het dan toch over de bekken en dergelijke hebben, dat litteken van de vorige bevalling gaat ook steeds vaker zeer doen door de druk. Waarom verteld niemand je dat?

Charmante kwaaltjes:

Bestaan er charmante kwaaltjes? Ze voelen namelijk allemaal erg oncharmant. Paul zegt tegenwoordig dat ik kan snurken als een oude man. Hele bossen zaag ik om in mijn slaap.  En dan ook nog in combinatie met mijn gezellige voedingskussen tussen ons in, maakt dat het plaatje compleet. Ook krijg ik in de app van Fitbit met regelmaat op mijn kop over mijn slaapritme, ik slaap licht, ben met regelmaat wakker en kom dus niet echt in een diepe slaap.

De baby.

Met de baby gaat gelukkig alles (voor zover we dat nu kunnen beoordelen) goed. De baby krijgt steeds meer ritme en weet ik ook wanneer ik op moet letten of ik beweging voel. Ik vind het erg gezellig.

De baby is zo’n 37 cm en weeg bijna een kilo. Zo groot als een bloemkool en zo zwaar als een dwergkonijn. Hij/zij oefent met ademhalen is zijn hersentjes en longen zijn volop in ontwikkeling. De baby is zo goed als af en hoeft voor nu alleen nog maar flink zwaarder te worden.

Ik begin nu ook zelf wel wat aan te komen, het is niet spectaculair maar de weegschaal steekt nu op zo’n 94 kilo. Zouden we ook dit keer weer onder de 100kg blijven? Ik denk het niet. Hoeveel kwam jij aan tijdens je zwangerschap?

4 reacties

  1. Bij Mirthe kwam ik 12 kilo aan in totaal. Nu ben ik net 12 kilo aangekomen, dus deze zwangerschap wordt iets meer denk ik. En oh wat geef je me even een eye opener in deze blog! Dat litteken. Dat is het. Ik heb nu minder last van mijn bekken sinds het indalen maar erg veel pijn links onderin, en dat is dus precies de plek van mijn knip! Dat had ik me helemaal niet gerealiseerd! En ik maar denken dat de bekkenpijn gewoon ‘veranderd’ was door het indalen.
    Simone onlangs geplaatst…35 weken zwanger | Babyshower en BabywasjesMy Profile

    1. Nou ik kan soms Mn been niet eens meer optillen maar heb t afgelopen week maar even aan de verloskundige gevraagd, die vond mijn omschrijving zo specifiek dat het niet anders kon zijn dan dat

  2. Wat gaat de tijd snel he.. ik weet ook precies wanneer de baby wakker word of slaapt.. zo gezellig die buikfeestjes! Gelukkig veel energie en lekker fit en het slapen gaat ook nog best aardig. Dat was bij Nore wel anders. Ik ben nog niet veel aangekomen maar heb wel t idee dat mn buik dikker is als bij Nore met 22 weken..
    Anne onlangs geplaatst…13 januariMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge