Bakerpraatjes #1 Boy or Girl?

Iedereen kent ze vast wel, de bakerpraatjes die het geslacht zouden voorspellen. Nu wij niet weten wat het geslacht van onze baby is heb ik hier eens naar gezocht. Ook de chinese kalender heb ik er al op los gelaten. Wat zeggen de sterren en de baker praatjes over het geslacht van onze baby?

1. Verandering van huid

Veel zwangere vrouwen merken dat hun huid verandert tijdens de zwangerschap. Er wordt beweerd dat je een vettige huid krijgt als je een meisje verwacht, en een droge huid wanneer er een jongetje in je buik groeit.

De vorige keer: droge huid. Emily is toch echt een meisje.
Nu: ook droog. Op mijn bovenarmen heb ik echt van die droge rode harde plekken. En mijn gezicht moet ik ook echt goed insmeren. Kan ook gewoon door de winter zijn toch?

2. Puistjes

Heeft een beetje met de vorige te maken. Wanneer je een vettige huid hebt, krijg je meer last van puistjes dan normaal. Puistjes zouden er dus op kunnen duiden dat je in verwachting bent van een meisje.

Vorige keer: nauwelijks. Alleen op mijn rug en bovenbenen.
Nu: ook nauwelijks. Same story

3. De zwangerschapsgloed

Sommige mensen denken dat iedere zwangere vrouw een zwangerschapsgloed krijgt, maar vroeger werd gedacht dat je die alleen kreeg als je zwanger bent van een jongen.

Vorige keer: straalde ik echt, althans zo voelde het.
Nu: ben ik wat meer moe, dus heb ik het idee dat het wat minder is. En die aanhoudende verkoudheid doet ook niet echt veel goeds. 

4. Linea Negra

Blijkbaar kan ook de linea negra (die donkere lijn die over je buik loopt) een indicatie van het geslacht zijn. Als de lijn onder je navel stopt, zou je een meisje verwachten. Loopt de lijn door bóven je navel? Verf dan de babykamer maar vast blauw! (Schilder je zo weer overheen als het toch niet klopt.)

Beide keren: door mijn litteken niet te zien, geen idee.

5. De Baking Soda test

Van de Baking Soda test wordt gezegd dat ‘ie voor 80 procent accuraat is. Tja… Hij is in elk geval makkelijk uit te voeren. Alles wat je moet doen, is twee theelepels baking soda met je urine mixen. Begint het te bruisen? Dan is het een jongen. Gebeurt er niets? Beschuit met roze muisjes!

Haha. Wat als het werkt, ik moet zeggen dat ik het niet zo goed durf haha.

6. De textuur van je haar

Ook kan er gekeken worden naar de textuur van je haar. Een dikke, glimmende bos zou duiden op een jongen, slap en futloos haar op een meisje.

Ik heb normaal al heel dik haar, maar nu tijdens de zwangerschap heeft de kapster praktisch een lamme arm als ze mijn haren föhnt.

7. Lichaamshaar

Ja, ook je lichaamshaar zou een indicatie van het geslacht van je kindje kunnen zijn. Er wordt gezegd dat wanneer er niets veranderd, het een meisje zou zijn. Gaat het ineens sneller groeier en worden de haartjes dikker? Dan ben je in verwachting van een jongen.

Geen verandering.

8. Gewichtstoename

Elke vrouw komt aan tijdens een zwangerschap. Kom je alleen aan in je buik-zone? Dan mag je een jongen verwachten. Kom je echter overal een paar kilo’s aan? Hoera, een meisje!

Alleen borsten en Mn buik. De rest valt me echt reuze mee.

9. De temperatuur van je voeten

Zijn je voeten kouder dan normaal? Dan zit er waarschijnlijk een jongetje in jouw buik. Wanneer er niets veranderd aan de temperatuur van je voeten, draag je een meisje bij je.

Geen verandering. Eerder warmere voeten

10. De grootte van je voeten

We blijven nog even bij de voeten: wanneer je een jongetje verwacht, zouden je voeten namelijk wel eens een maat kunnen groeien. Bij een meisje blijven je voeten even groot.

Geen verandering. Tot misschien straks op het eind, als ik last krijg van het vasthouden van vocht haha.

11. Cravings

Iedere vrouw heeft zwangerschapscravings (augurken met slagroom, anyone?). Het verhaaltje gaat dat wanneer je meer trek hebt in zoetigheid, er een meisje geboren wordt. En haal maar vast beschuit met blauwe muisjes in huis als je steeds trek hebt in iets hartigs en zouts.

De vorige keer: Toen was het eigenlijk vooral sinaasappelsap al dan niet in combinatie met yoghurt.
Nu: eigenlijk ook. Maar in het begin ook echt zuivel en kaas

12. Een hoge of lage buik

Veel vrouwen kennen dit verhaaltje wel: heb je een zwangere buik die vrij laag zit, dan is de verwachting dat daar een jongetje in zit. Bij een ‘hoge buik’ is de kans groter op een meisje.

De vorige keer: Toen had ik het idee dat meer heel mijn buik gevuld was.
Nu: Ik heb het idee dat mijn buik nu wat lager is. Maar de baby ligt ook al vrij laag. 

13. Het gewicht van de vader

Er wordt gezegd dat de gewichtstoename van de vader het geslacht van je kindje kan voorspellen. Blijft papa op hetzelfde gewicht als altijd, dan krijg je een jongetje. Komt vader aan? Tijd voor een roze babykamer!

Beide keren: Paul houd toch wel van een biertje en komt niet echt aan sporten toe. Die is wel wat aangekomen. Niet echt spectaculair. 

14. Hoofdpijn

Blijkbaar kan zelfs hoofdpijn je helpen in de zoektocht naar het geslacht van je kind. Veel last van hoofdpijn tijdens de zwangerschap? Grote kans dat je over een tijdje een jongetje in je armen houdt. Heb je geen hoofdpijn, dan is de kans op een meisje groter.

In het begin heb ik veel last gehad van hoofdpijn. Maar nu ik geen drop meer eet heb ik ook nergens meer last van. Bij Emily had ik rondom twaalf weken ook een aantal keer migraine. 

15. Slaaprichting

De manier waarop je natuurlijk in slaap valt, zou ook een indicatie kunnen zijn. Op je rechterzijde = meisje, op je linkerzijde = jongen.

Voor ik zwanger was een buikslaper. Nu slaap ik het fijnst op mijn rechterzij. Links kan bijna niet niet door het maagzuur. En de baby ligt ook met de beentjes naar rechts, die voel ik steeds onderin trappelen. 

16. De kleur van je tepels

Wanneer het gebied rondom je tepels donkerder wordt, krijg je waarschijnlijk een jongen. Je kunt een meisje verwachten als er niets veranderd. Goed kijken dus!

Geen verandering. Puntje voor team Roze dus. 

17. De grootte van je borsten

Grappig: wordt jouw linkerborst groter dan je rechterborst? Dan draag je een meisje bij je. Maar wanneer juist je rechterborst groter wordt dan je linkerborst, is de kans op een jongen erg aanwezig. Hou de meisjes dus in de gaten!

De vorige keer was rechts groter en actiever in de productie. Nu is dat links. Maar het verschil is minimaal. 

18. Onhandigheid

Om het lijstje af te sluiten. Ben je onhandiger dan dat je normaal bent, dan is de kans groter dat je een jongetje krijgt. Als jouw onhandigheids-level niet verandert, krijg je waarschijnlijk een meisje.

Ik ben van mezelf al redelijk onhandig en lomp. Dat neemt wel toe door de zwangerschap, maar dat was de vorige keer ook. Hoe vaak ik iets uit mijn handen laat vallen… 

Tussenstandje tot nu toe: Ik heb geturfd. 50/50. maar echt. In de eerste paar punten kwam team roze verder naar voren en daarna toch nog een paar puntjes voor team roze. Hier hebben we dus nog niks aan. 😉

Ik heb nog een lijstje gevonden met bakerpraatjes die doen we natuurlijk ook nog even. Hieronder de Chinese kalender nog even. Kunnen we daar vast over na denken.

Je moet bij een chinese kalender kijken naar hoe oud je bent als de bevruchting plaats vind en in welke maand. Bij mij was dat 27 en dat was in juli.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge