Boy or Girl? Voorkeur?

In het leven heb je soms niks te kiezen. Ik ben al heel, heel, heel erg dankbaar dat ik zwanger mag zijn van ons tweede kindje. Maar dat kindje is straks een jongen of een meisje (sorry gender politie, maar daar lijkt het dan op het eerste gezicht echt even op) en heel onverantwoord heb je als mens misschien wel een kleine voorkeur. Vandaag deel ik die van ons.

Even vooropgesteld, een gezond, maar vooral gelukkig kindje is waar wij op hopen. De rest zien we vanzelf. En met voorkeur bedoel ik vooral dat we 45%-55% zijn verdeeld.

Een meisjes baby.

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik een klein beetje de droom heb van een gezin met 2 meisjes. 2 van die dames. Nog net zo een als Emily. Als echte meisjes mama. Ik ben zelf niet zo van het lomp en vies doen, wat heel stereo typerend is bij het beeld met een jongetje. Meisjes kleertjes vind ik vaak net wat schattiger en mooier. Makkelijker te kiezen ofzo. Heel eerlijk kan ik niet zo goed zeggen waarom.

Misschien is het wel omdat ik zo’n fijne band heb met mijn zusje. Toen we kleiner waren maar ook nu. Samen konden we met de barbies spelen maar ook kattenkwaad uithalen en buiten spelen. Het is misschien wel omdat ik het een beetje gewend ben. Feitelijk maakt het niks uit, want ook met mijn broertjes heb ik een goede band omdat we veel overeenkomsten hebben maar ook veel verschillen. Net als met mijn zusje, haha.

Paul als meisjes papa vind ik fantastisch, maar hij zelf ook. Hij word steeds handiger in het maken van staartjes en het indoen van speldjes. Alleen met 2 van die kleine dames, mij, de hond als meisje word het mannen kamp wel klein in huize van der Donk.

Een jongens baby.

Paul zijn voorkeur is verrassend genoeg dan weer een jongetje. Die was praktisch enthousiaster toen Daan op de gender reveal party een jongen bleek te zijn als de ouders zelf, (niet helemaal waar, maar als puntje van enthousiasme) . Zo werkt dat voor mannen een beetje denk ik. Een stamhouder, lekker ouderwets, een echte van der Donk man. Die de naam door geeft.

Een jongetje om mee te knutselen aan brommers en auto’s. Buitenspelen en computerspelletjes mee te spelen. Formule 1 kijken, dat soort mannen dingen.

Paul heeft een zusje en heeft daar ook een goede band mee, ook vroeger al. Dus wat dat betreft maakt het niks uit in wat je gewend bent. Beide kijken we heel erg uit naar een baby, en of dat nou een jongen of meisje of zelfs een kangaroo of een puppy is maakt ons niks uit. Omdat hij/zij van ons is en bij ons gezin hoort.

Of heel mooi zoals in de tuurlijk schatje app staat:

3 reacties

  1. Zo is dat. Ik heb er ook wel eens over geschreven en voelde me gewoon schuldig dat ik een voorkeur had. Wij krijgen voor de tweede keer een jongen en dat was echt even slikken. Maar nu het eenmaal is geland ben ik gewoon zo blij. Alles verloopt perfect en mag gewoon niet klagen. Kan niet wachten op een broertje voor onze zoon 🙂
    Michelle onlangs geplaatst…Owens vocabulaireMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge