Hoe hebben we verteld dat we een kindje krijgen?

Na wat rekenwerk konden een aantal mensen het natuurlijk vast al wel raden. Wij wilde het toch op een leuke manier vertellen. Als je ‘zomaar’ zwanger word is het verrassing element toch wel wat groter als zoiets waar je echt een aantal keer oppas voor moet regelen enzo. Maar we bedacht wat leuks om het blije nieuws te kunnen delen.

Als eerste Paul

Nog voor de officiele test datum wist ik al dat het gelukt was omdat ik een paar dagen van te voren al getest had. Ik had nog niks tegen Paul verteld maar wilde het wel super graag delen, zo nam ik Francis en Simone in vertrouwen voor de dagen voor het moment dat ik het met Paul kon delen. Zij zijn ook zwanger en zo betrokken ook deze dagen vanaf de punctie, ik wilde het vast met iemand delen. Ik wilde Paul gewoon graag verrassen met het goede nieuws. De vorige keer vonden we het beide ook zo heftig toen het niet geluk was dat ik het gewoon een extra tintje wilde geven. Ik kocht een test bij de Etos en stopte die in een doosje. Kocht een schattig pakje bij Prenatal. Die legde ik in de kast waar we ook koekjes e.d. hebben liggen. Toen was het wachten op het moment dat hij het kastje open zou doen natuurlijk. Hij had natuurlijk al een vermoeden omdat ik die dagen al wat rustiger was vanaf het moment dat ik het wist.

Papa en mama.

In eerste instantie hadden we een plan bedacht waarbij we alle familie tegelijkertijd een kaart wilde sturen en dan wachten tot zij ons zouden bellen. Nu kwam dat qua oppas niet uit en hebben we het toch maar zelf verteld.

Ik wilde Emily niet mee nemen met de eerste echo. Na een kleine miscommunicatie tussen mijn zusje en mij heb ik het tussen neus en lippen door verteld. Allebei nog een tikkeltje chagrijnig omdat we elkaar verkeerd begrepen hadden. Haha, zo werkt dat dan. Niet alles in het leven is perfect 😉

De dag van de echo gingen we barbecueën bij mijn ouders om de eerste dag van onze vakantie in te luiden. We hadden van Nijntje een boekje gekocht wat ik al een week in huis had om aan mijn ouders te geven. We hebben tegen Emily gezegd dat ze het boekje met Opa moest gaan lezen. De eerste zin ging nog wel tot aan de: ‘Ze vertelde Nijntje dat er een kleine pluis bij kwam’. Je snapt dat we met z’n alle een potje hebben staan janken van blijdschap. Met de foto van de echo erbij was het plaatje helemaal compleet.

Voor het etentje van mijn oma haar verjaardag hebben we Emily een shirtje aangetrokken met #sister erop. Het duurde heel even voor bij mijn oma, oom en gezin het kwartje viel. Ter bevestiging werd er nog een keer gevraagd of het echt waar was. Ja echt waar. Bij mijn andere opa en oma hebben we het verteld onder het genot van een kopje koffie.

Vrienden en kennissen.

Daarvoor maakte we de foto op vakantie waar de tekst bij stond & then there were 4 die we ook gebruikte voor de aankondiging op Facebook. Ik wilde eigenlijk heel graag een mooie foto met z’n drietjes maar Emily wilde echt niet mee werken. Net toen we dat thuis gepland hadden dat mijn zusje foto’s zou maken van ons in het park was Daan net geboren.

Zelf wilde ik ter afsluiting van het eerste trimester de foto met alle injectie naalden. Toen hij eenmaal af was vond ik het zelf best heftig. Dat moment maakte meer indruk op me als ik verwacht had. Zo veel spuiten, zo veel hormonen, zo veel troep maar het is ons gewoon gelukt. We hebben het blije nieuws met iedereen gedeeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge