Welke namen zijn het niet geworden?

Namen inspiratie, ik vind een artikel met namen en waarom mensen daar voor gekozen hebben altijd leuk om te lezen. Ik deel vandaag onze lijstjes van de namen die we voor Kate hadden bedacht. En waarom ze het niet zijn geworden. Hoe zijn we op de naam Kate gekomen?

Meisjes namen.

Ik, wij houden van Engelse, internationale namen. Een beetje kak en niet te populair. Hier bestond ook het lijstje dit keer weer uit. Bij Emily was het lijstje toch een heel stuk korter en hebben we de namen niet hergebruikt. Bij Emily kwamen we eerst uit bij Emma, maar die zaten er toen al een paar op de opvang dus dat werd hem niet, zo kwamen we op Emily. Dit keer was het een stuk moeilijker.

 • Pippa. Zoals de zus van Kate Middleton. Alleen vond Paul dat dus echt niks. Hij kon er niet aan wennen en vond het niet bij de onze namen passen. Ik vind hem nog steeds erg leuk.
 • Juliette. Chique, frans. Alleen heet onze buurvrouw zo, en dat vonden we een beetje gek. Je baby hetzelfde noemen als de buurvrouw en Emily speelt vaak met hun dochtertje, dus dat werd hem niet.
 • Charlotte. Zoals het Britse prinsesje. Ik vind de naam tijdloos, goed en gemakkelijk naar iets fatsoenlijks af te korten. Maar ook als volwassen vrouw goed draagbaar. Echter heet een van mijn beste vriendinnen zo. Dus viel daardoor deze af.
 • Isabelle. Onder het zelfde rijtje als Juliette en Charlotte. Tijdloos en chique. Af te korten naar iets vlots maar toch net niet de winaar dit keer.
 • Katie. We hebben heel erg lang getwijfeld tussen Kate en Katie. Paul kwam met de naam door de film Secret life of pets, een van de baasjes heet zo. Door de ie klank op het eind twijfelde we. Alle babymeisjes uit de vriendengroep eindigen op een ie klank en ook de naam van onze hond. Wilde we dat weer doen dit keer?

Pas met de proefdruk voor het geboortekaartje hakte we de knoop door. We gingen voor Kate. Net wat volwassener en als we wilde konden we Katie als ‘koosnaam’ gebruiken. Wat Emily nu ook doet 😉 Als tweede naam kozen we voor Olivia, naar mijn zusje vernoemd. Mijn zusje vind de naam niet zo mooi maar ik wel. Nu heb ik het idee dat ze zich toch iet wat heeft bijgesteld. Emily Elisabeth vernoemde we naar mijn schoonzusje, mijn moeder en schoonmoeder. Ik vind een vernoeming naar familie altijd erg mooi.

Jongens namen.

Ons lijstje jongensnamen was toch een stuk lastiger. Ook de vorige zwangerschap kwamen we er toch niet helemaal uit en bleef de twijfel. Dit keer kozen we toch meer voor kort en Hollands. De vorige keer kozen we voor Lewis. Mede door de Formule 1 kampioen en Paul zijn interesse daarin. Gelukkig was dat het jaar voordat Max debuteerde en werd het geen jongen, hoe hadden we dat nu uit moeten leggen?

 • Cas. Lekker kort, stoer. Waarom, geen idee. Het bekt gewoon wel lekker. Maar misschien wel net wat te kort voor ons. Twijfel-twijfel
 • Lucas/Luca/Luuk. Ook hier kregen we ons ei niet over gelegd. Ook weer kort en stoer. Maar was die de naam? Ik weet het nog steeds niet.
 • Thijs. Vind ik nog steeds een erg leuke naam. Alleen werden er op dat moment als een aantal keer een Thijs geboren en ken ik er ook nog best een aantal. Deze viel daardoor af.
 • Pim. Lief klein Pimmetje. Pim, Bier! helemaal goed toch. Alleen heet een directe collega van Paul zo. Jammer weer dit
 • Sven. Idem. En de eland uit Frozen heet ook zo, wat een beetje gek is als je 2 grote Frozen fans kent.

Uiteindelijk kozen we voor Stijn. Nadat ik net wat teveel hints had gegeven tijdens mijn babyshower raadde mijn zusje de naam al. Ik kreeg een mega rode kop en had het natuurlijk verraden. Maar geen man over boort, wat maakte die twee weken nou uit en de tweede naam: Willem, naar mijn broertje en mijn Opa hadden we nog niet gedeeld. En we kregen dus geen jongen 😉

Van wat voor namen houd jij? Zit er een naam voor jou tussen? 

3 reacties

 1. Wat leuk om te lezen! Ik wilde ook Cas voor een jongetje… alleen daar was GJ t (nog) niet mee eens! Haha! Yara was ook de naam die Levi had gekregen als hij een meisje was geweest!

 2. Onze namen/naam staat er niet tussen.
  Wij hadden juist een lange lijst jongens en korte lijst meisjesnamen.
  Nog “even” afwachten wat het gaat worden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge