Borstvoeding baby nr2. Dilemma: Ga ik kolven op het werk?

Ik denk dat iedere moeder dat goed zelf kan beslissen wat zij wil en kan. Mijn eerste gevoel zegt probeer het eens voor je nee zegt. Andere kant, moet je dat ook gewoon lekker zelf weten. De eerste keer kostte het me 0 moeite om mijn dochter te voeden, ik kan alleen maar hopen dat dat deze keer ook zo gaat. Zo niet, om wat voor reden dan ook, dan niet.

Borstvoeding voor nr 2.

Ik kan alleen maar hopen dat de voeding voor deze baby net zo soepel verloopt als de eerste keer. Ik sta er wel net zo nuchter in als de vorige keer, lukt het niet, dan lukt het niet. Moet ik een uur gaan zitten kolven en dan nog een flesje geven, ga ik het niet langer dan een paar weken doen. Wel heb ik nu de kennis die ik toen niet had.

In het ziekenhuis was de verpleegkundige best wel pusherig op het aanleggen en de baby naar de tepel duwen. Dat gaan we nu niet doen. Nog niet misschien. En ook onze eerste kraamhulp begon gelijk over bijvoeden, dat gaan we ook niet doen. Het moment dat zij haar hielen lichtte en ik alleen was lukte het wel, en deed ik het zelf. Dat gaan we nu ook weer doen. En Paul, die stiekem een klein beetje van de borstvoeding maffia bleek zal mij hier in steunen. Dat hebben we samen al besproken.

Maar dat zijn de eerste weken. Als dat soepel loopt komen we mijn verlof ook wel door, maar daarna?

Kolven als werkende moeder?

Dat heb ik de vorige keer niet hoeven doen omdat mijn contract niet verlengd werd. Ik kon alle voedingen live doen en heb nauwelijks gekolfd. Dat is nu net ff een iets ander verhaal. Maar ik weet niet of ik kolven op het werk wel zie zitten. Ja, ik heb er recht op. Maar dat betekend niet automatisch dat je dat dan maar MOET doen toch?

Aan de ene kant is het zonde om te stoppen als goed verloopt, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar aan de andere kant moet het kolven tussen je werk door wel te doen zijn. Je moet de rust kunnen vinden om dus even te gaan zitten en de melk te laten komen. Ik weet niet of ik dat wel zo goed kan, ik dender over het algemeen nogal door en vergeet praktisch nog te plassen of pauze te houden als ik bezig ben. Hoe moet dat met ontploffende melk borsten? Ik geef eerlijk toe, ik vind dit super lastig. De keuze.

Voor nu houd ik me maar even vast aan het komt tijd, komt raad. Voordat de baby er is kan ik daar toch nog niet over beslissen. Eerst de baby maar eens op de wereld zetten en een poging doen tot voeden. Daarna zien we wel weer verder, toch?

Hoe deed jij dat? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge