Cry it out, wel of niet doen?

Je kindje laten huilen? En nee, dan bedoel ik niet je newborn of baby maar eentje die al wat ouder is.

Team no sleep present.

Kate slaapt sinds haar ziekenhuis opname niet echt heel denderend en sinds ze tanden krijgt is het helemaal drama. Ik had de ijdele hoop dat ze na haar buisjes beter ging slapen, maar helaas was dit voor korte duur.

Ze wilde niet in haar eigen bed slapen, lieten we haar in ons bed in slaap vallen en daarna over in haar eigen bed. dat werkte prima. Alleen was ze er al snel klaar mee. Als ze dan ‘s nachts wakker werd nam ik ze ook bij ons in bed. Of, ja, ons, Paul was dan vaak al werken dus bij mij alleen. Er was toch plek en zo kon ik toch slapen. Na dik een jaar slecht slapen heb je het echt wel gehad.

Op vakantie heeft ze bijna alle nachten halverwege de nacht bij ons geslapen op een 140×190 bedje. Niet zo fijn.

Goodbye avonden samen.

Ze maakte er thuis de eerste nachten prima gebruik van om weer goed in haar eigen bed te slapen. Maar dan pas tegen 21.30/22.00 nu is dat als je vrij hebt niet zon probleem maar toch niet helemaal wenselijk.

Tot we er op een avond echt zo klaar mee waren! Normale avond ritueel, knuffelen, troosten maar ze bleef klieren. Ik had er genoeg van en heb haar in haar eigen bed gezet. Klaar, slaap tijd.

Janken natuurlijk. Maar eigenlijk werdt het na 35 minuten ineens stil. We hebben de babyfoon aangezet om te luisteren en na een paar minuten heel zachtjes naar boven geslopen en geluisterd aan de deur. Ze sliep!

En de hele nacht door ook nog!

Hierna ging het weer een paar nachten prima. Tot Paul ze alleen in bed moest leggen omdat ik was werken. En die avond maakte ze er weer een potje van. Hij was er klaar mee en zette haar in bed. Binnen 20 minuten was het stil.

Na even samen gebeld te hebben, besloten we dit door te zetten. Misschien heeft ze het gewoon even nodig ookal klinkt ze echt heel boos. Als ze nu in de nacht wakker wordt gaan we even kijken en evt haar speen terug geven maar ik haal haar niet meer uit bed. Dan moppert ze maar even.

Na een nachtje of 2 gaf dit ook het gewenste effect en is ze eigenlijk snel klaar met mopperen. Wat een opluchting!

Yay sleep! Wallen en koffie uit aub! Zonder concealer er uitgerust uitzien zou zo fijn zijn!

2 reacties

  1. Zou dit dan toch de oplossing zijn. Ze had door dat ze jullie om haar schattige pink kon winden. Nu maar hopen dat het voor langere tijd is. Het komt wel veel meer voor bij het tweede kind. Die moet overdag altijd aandacht delen en haalt dar s,nachts in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge